Штучний інтелект розгадав рецепт кохання (відео)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Пекарня в Японії використала штучний інтелект для розробки рецептів романтичного хліба.

Поділитися:

Одна із японських пекарень району Канто провела дослідження і виявила, що все більше молоді не зацікавлені в романтичних стосунках. Щоб вирішити цю проблему пекарня та технологічна компанія обʼєднались та залучили штучний інтелект до створення рецептів романтичної випічки. Що з цього вийшло розповіли в спеціальному сюжеті “Сніданку з 1+1”.

ЧИТАЙТЕ  ТАКОЖ: У чому секрет тривалих стосунків: відповідь психолога (ексклюзив)

Спершу ШІ використали для аналізу деяких розмов з романтичних реаліті шоу, а також текстів популярних пісень зі згадуванням фруктів та солодощів. Аналіз виділив 5 ключових почуттів кохання:

  • доленосна зустріч
  • перше побачення
  • ревнощі
  • розбите серце
  • взаємне кохання

Далі прейшли до розробки візуальної карти та рецептів, до цього також залучили штучний інтелект. За словами винахідників романтичного хліба, після куштування такої випічки може виникнути відчуття закоханості чи симпатії. ЇЇ вигляд і смак нагадує про теплі моменти з життя.

  1. Хліб зі смаком “доленосної зустрічі” – це хліб прикрашений солодкою ватою, передає ніжність і легкість цього першого моменту.
  2. “Ревнощі” – це смак фіолетової солодкої картоплі, трюфельної олії та родзинок. Передає пристрасть з нотками терпкості.
  3. Хліб “перше побачення” має цитрусовий смак. Його готували з додаванням лайма та апельсинової цедри, щоб показати хвилювання перед зустріччю.
  4. А от “взаємне кохання” має смак меду та персика – спокійний, нейтральний смак.

Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

ЧИТАЙТЕ  ТАКОЖ: Конкурент Google: Розробник ChatGPT почав працювати над новою пошуковою системою

Новини по темі