Дмитро Комаров зробив ексклюзивний фоторепортаж з Евересту

Дмитро Комаров зробив ексклюзивний фоторепортаж з  Евересту

Восени 2007 року Комаров вперше взяв участь у експедиції до базового табору.

Поделиться:

Ведучий "Світу навиворіт" пильно відстежує усю інформацію, пов'язану з "вершиною світу", адже його мрія – підкорити Еверест. Хоча Дмитро Комаров уточнює: це, насправді, не мрія, а мета до якої він поступово йде, а вершину він збирається не підкорювати, він збирається на неї піднятися.

"Не люблю вираз "підкорювати гору". Її не можна підкорити. Вона сильніша і сама вирішує, кого пустити, кого випустити, а кого залишити назавжди на схилі".

Восени 2007 року Комаров вперше взяв участь у експедиції до базового табору Евересту (5364 м) та піднявся на вершину Кала Патар (5550 м).

На шляху до базового табору

Саме звідси відкривається найліпший вид на Джомолунгму, як називають її місцеві. Подібні кадри та табір глядачі могли побачити у довгоочікуваному фільмі "Еверест" про трагічні події 1996 року, коли під час сходження загинули 5 людей. Фільм, до речі, отримав доволі високу оцінку ведучого.

Базовий табір

"Фільм сильний. Дуже. Подивитися варто обов'язково. Не тільки альпіністам. Особисті драми божевільних (у хорошому сенсі) людей розкриті. Тримає. Чіпає. Залучає. Зйомки просто чудові. Млів від цих пейзажів і добре знайомих місць".

Легендарні льоди Кхумбу на самому початку стежки на вершину після виходу з базового табору

Щоправда, Дмитро вважає, що повністю розкрити історію знімальній групі не вдалося, а також звертає увагу на неправдиві моменти.

"Очікував, що будуть реалістичніше передані відчуття і емоції, які відчуває альпініст, особливо "комерційний", а не суперпрофі. Але, на жаль, це вийшло не стовідсотково. Глядачі, які самі не ходили у великі гори, не зрозуміють, наскільки важко дається кожен крок, як жадібно ти намагаєшся вдихнути більше повітря, а його все одно не вистачає. І найголовніше - що в момент підйому відбувається в голові? Як трансформується мислення і свідомість. Мені це дуже добре знайоме, хоча вище 6088 метрів ще не піднімався. А на 8000 ці відчуття посилюються в рази. Тема розкрита не до кінця.

Є не цілком правдиві моменти. Одяг, наприклад, або відкриті шиї та обличчя на висоті. Повірте, в реальному житті відкритий зазвичай тільки кінчик носа. Все інше ховаєш під балаклавою.

І ще. Спробуйте просто уявити, в якій подвиг перетворюється там, у "зоні смерті", кожен похід в туалет"

Еверест. Один з небагатьох видів здалеку.

Тим, кого тема зацікавила, ведучий радить ознайомитися з першоджерелами сценарію – книжками безпосередніх учасників трагічної експедиції: "Сходження" Анатолія Букрєєва та "У розрідженому повітрі" Джона Кракауера.

На вершині Кала Патара. За хвилину до сходу сонця над Еверестом. Висота +5550 метрів

А сам Дмитро Комаров пообіцяв собі обов'язково туди повернутися та особисто зробити світлини з висоти омріяних 8848 м.

Еверест

Новости по теме