Ім'я Дмитро та його значення, походження, характер, особливості

Значення імені Дмитро: що означає та як впливає на характер

Що означає ім'я Дмитро? Значення та характер особистості.

Поделиться:

Ім'я Дмитро дуже популярне в українському суспільстві. Чоловіки з таким іменем мають сильний і незалежний характер. Як значення та особливості імені?

Дмитро: значення імені

Ім'я Дмитро має давньогрецьке походження й означає "присвячений Деметрі". Деметра — давньогрецька богиня родючості та землеробства. У християнській традиції Дмитро є одним із чотирьох великих святих, які особливо шануються в православній церкві. Ім'я Дмитро поширене в багатьох країнах світу, у тому числі в Україні, Польщі, Греції, Іспанії, Білорусі, Італії та інших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ім'я Людмила та його значення, походження, характер, особливості

Дмитро: характер особистості

Люди з ім'ям Дмитро цілеспрямовані та наполегливі у досягненні своїх цілей. Чоловіки з таким іменем володіють лідерськими якостями, вміють вдало комунікувати з людьми. Вони добрі, чуйні, завжди готові прийти на допомогу своїм близьким і друзям. Володарі імені Дмитро дуже творчі особистості, які мають широкий кругозір. Серед негативних характеристик Дмитра — безкомпромісність і норовливість.

Дмитро: іменини

День ангела Дмитра за новими церковним календарем припадає на 26 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ім'я Алла та його значення, походження, характер, особливості

Дмитро: відомі українські постаті

  • Дмитро Донцов — український літературний критик, публіцист, філософ, головний ідеолог українського інтегрального націоналізму.
  • Дмитро Гнатюк — видатний український оперний співак (баритон), Народний артист України.
  • Дмитро Павличко — український поет, перекладач, літературний критик.
  • Дмитро Яворницький — український історик, археолог, етнограф.
  • Дмитро Комаров — український журналіст, мандрівник, автор і ведучий програми «Світ навиворіт».

Дмитро Комаров — український журналіст, мандрівник, фотограф, автор і ведучий програми «Світ навиворіт», "Світ. навиворіт. Україна", "Мандруй Україною з Дмитром Комаровим". За час повномасштабної війни випустив серію документальних фільмів, у яких розкриває злочини російських окупантів, неймовірні подвиги українських військових, цивільних, "Рік" та "Рік. Харківщина". Від 21 серпня 2020 Заслужений журналіст України. Від  2019 року одружений  з телеведучою та  «Міс Україна 2016» — Олександрою Кучеренко.

Дмитро Комаров

Дивіться "Світ навиворіт. Україна" щоп'ятниці о 20.30 на каналі "1+1 Україна"! Нові випуски можна також подивитися на сайті.

Новости по теме