Коли святкуватимуть День Валентина у 2024 за новим календарем

Коли День святого Валентина у 2024 році
Фото: Freepik

День закоханих: цікаві факти про свято та історія святкування.

Поделиться:

День Святого Валентина давно посідає місце важливого свята для закоханих пар і дає можливість знайти кохання тим, хто давно мріє про другу половинку. Цьогоріч, як і в попередні роки, його святкують 14 лютого. Ця дата є фіксованою і не залежить від зміни календаря. 

Історія свята почалась у Римській імперії. Тодішній імператор Клавдій II заборонив населенню одружуватись. На його думку шлюб шкодив солдатам сконцентруватись на воєнній службі. Але один з єпископів на ім’я Валентин вирішив таємно вінчати закоханих, що до нього звертались. Дізнавшись про таку діяльність, Клавдій відправив священника за ґрати. В останню ніч перед смертю, єпископ написав листа своїй коханій - доньці тюремного наглядача, підписавши “твій Валентин”. Відтоді такі зізнання на папері стали називати валентинками. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Коли День святого Валентина в Україні: дата, історія та традиції

По всьому світу закохані активно відзначають це свято і кожна країна має власні традиції та цікаві подарунки. Наприклад, в Італії прийнято дарувати багато солодощів, а у Данії засушені білі квіти. Французи зазвичай обирають дорогі подарунки, а саме - ювелірні прикраси. А от мусульманські країни це свято взагалі заборонили за пропаганду розбещеності.

Українська православна церква досі не визнає День Святого Валентина. Однак він вже тісно проник в нашу культуру. Минулого року Укрзалізниця запустила романтичний експрес для закоханих, а низка магазинів дарувало великі знижки всім, хто долучається до свята.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Коли потрібно святкувати свій День Ангела за новим календарем

 

Новости по теме