Укрпошта випустила нові благодійні марки до Дня пам'яті загиблих захисників України

Укрпошта випустила благодійні марки до Дня загиблих захисників України
Facebook Укрпошта

Отримані кошти з благодійних марок Укрпошти "Вічна пам'ять" будуть передані родинам військових.

Поделиться:

29 серпня — День пам’яті загиблих захисників України. Ця дата вибрана не просто так: рівно 9 років тому сталася одна із найкривавіших подій російсько-української війни на сході України — Іловайський котел. Укрпошта випускає благодійні поштові марки тиражем 500 000 екземплярів, що будуть присвячені українським героям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Льотчик, який жив небом: у "Сніданку з 1+1" розповіли історію відомого українського пілота "Джуса"

«На нашу долю знову випали надскладні випробування — повномасштабна війна, в якій наша країна змагається за незалежність, самозбереження й самоідентифікацію. Ми, на превеликий жаль, щодня отримуємо звістки з фронтів про поранених і загиблих захисників та захисниць. Завдання кожного, хто знаходиться в тилу, — шанувати пам’ять героїв, проявляти увагу й допомагати їхнім сім’ям», — прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Кошти від продажу марок будуть спрямовані на підтримку родин військовослужбовців, які загинули, захищаючи Україну. До марок буде випущено спеціальний конверт "Перший день".

Ескізом для нової марки стала картина "Скорбота" (2016) заслуженого художника України Олега Супряка. Це зображення козака-бандуриста, що схиляє голову перед могилами побратимів, над якими у вирій пролітають журавлі. 
 

Новости по теме