Льотчик, який жив небом: у "Сніданку з 1+1" розповіли історію відомого українського пілота "Джуса"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Пілот Джус загинув 25 серпня на Житомирщині
Twitter.com: @_juicefighter

У сюжеті "Сніданку з 1+1" показали історію пілота Андрія Пільщикова, також відомого як "Джус".

Поділитися:

Льотчик, який жив небом — так можна описати українського пілота Андрія Пільщикова, також відомого як Джус. У сюжеті “Сніданку з 1+1”, що виходить щодня з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, розповіли історію героя, який боронив Батьківщину з перших днів великої війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Гай дитячих снів”: у ефірі телеканалів “1+1 Україна” і ТЕТ стартував проєкт для вшанування памʼяті українських дітей, життя яких обірвала війна

У 2018 Андрій проходив військові навчання в США. Там він і отримав свій позивний за те, що не вживає алкоголь (від англ. juice — сік). Від початку повномасштабного вторгнення льотчик захищав небо столиці. Він став одним із “привидів Києва”, збірного образу пілотів, які обороняли місто з повітря.
Пільщиков також був рушієм в реформах авіації. Він активно виступав у західній пресі із закликами допомагати Україні та надати винищувачі F-16. 

“Який би ти не був герой і патріот,  ти не можеш із залізяки витиснути більше, ніж в ній закладено”, — так пілот говорив про потребу кращого озброєння.

"Джус" завжди вірив у перемогу і всіма силами наближав її. На жаль, життя українця обірвалося 25 серпня на Житомирщині. Під час виконання бойового завдання зіткнулися екіпажі двох бойових літаків, на одному з яких був Андрій. Окрім Пільщикова, загинуло ще два досвічених пілоти. Розслідування щодо деталей та причин авіакатастрофи ще триває.

Меланія Подоляк, волонтерка та кохана Андрія, написала емоційний пост про загибель героя:

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого.

Ранок зі “Сніданком з 1+1” – це свіжі актуальні новини та події, експертні думки та поради, що налаштовують на продуктивний день. Не пропустіть щодня проєкт з 7:00 до 9:30 на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Сніданок в соцмережах:
Instagram
Facebook
Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі