Ліфти для маломобільних людей, субсидії та обов'язкова англійська: 5 пізнавальних новин тижня

5 пізнавальних новин тижня, які ви могли пропустити
Freepik

Добірка визначних новин тижня, які ви могли пропустити.

Поделиться:

Минулий тиждень відзначився кількома позитивними подіями. Зібрали добірку пізнавальних новин, які ви могли пропустити.

На Закарпатті відновили вантажний міст через річку Тересва

На Закарпатті відновили вантажний міст через річку Тересва, який обвалився влітку. Цей шляхопровід є важливою дорожньою артерією, що сполучає Закарпаття з Івано-Франківською та Львівською областями. Старий міст був збудований ще у 1957 році, але жодного разу його не ремонтували. Нарешті його відновили. Металеві конструкції для модульного мосту передали країни-партнери в рамках гуманітарної допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дмитро Комаров показав, як робив зварювальний шов на Гербі для монумента "Батьківщина-Мати" ("Світ навиворіт. Україна")

У Києві на вокзалі встановили ліфти для маломобільних людей

На залізничному вокзалі столиці встановили два ліфти для маломобільних людей, які забезпечують легкий доступ до конкорса — переходу над коліями між Центральним та Південним вокзалами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Важливо знати: що буде з тарифами на електроенергію з 1 грудня

Обов'язкова англійська в Україні

Англійська мова стане мовою міжнародного спілкування в Україні. Відповідний проєкт закону депутати ухвалили в першому читанні. Діти будуть вчити її з дитячого садка. Такий предмет також буде в усіх школах. Щоб отримати атестат, доведеться пройти атестацію з англійської.

Українці пережили масовану атаку дронами

В ніч з 24 на 25 листопада росія запустила 75 дронів по Україні напередодні роковин Голодомору. Понад 60 з них були спрямовані на столицю. Повітряна тривога тривала понад 6 годин, але силам ППО вдалося збити майже всі ворожі безпілотники. За уточненими даними — це 74 із 75.

Збільшено субсидії на дрова й вугілля

В Україні запускають експериментальний проєкт щодо додаткового забезпечення населення дровами й вугіллям. Уряд ухвалив постанову, що передбачає збільшення субсидії на придбання дров та вугілля для тих, у кого в будинку немає газу. Сума допомоги зросла із 7000 до 14000 грн. Про це повідомили в мінсоцполітики.

Новости по теме