Мобілізація студентів: чи можуть вручити повістку у червні

Чи можуть мобілізувати студентів до лав ЗСУ — 1+1
Freepik

Як проходитиме мобілізація у червні 2023?

Поделиться:

В період навчання студенти користуються певними пільгами щодо мобілізації. Згідно зі встановленими правилами, студенти отримують відстрочку від служби у ЗСУ. Хоча студент може отримати повістку для уточнення особистих даних, він не підлягає мобілізації. Проте, за певних умов це може змінитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобілізація в Україні: у червні можуть призвати ще одну категорію чоловіків

За яких умов студентів можуть мобілізувати до лав ЗСУ

Як зазначається, у разі відрахування студента з навчального закладу, його можуть включити до списку осіб, які підлягають мобілізації. Також студентів можуть мобілізувати в перехідний період між навчаннями, коли вони перебувають у статусі абітурієнтів. Наприклад, це може стосуватися студентів, які вступають до університету після закінчення коледжу, або після завершення бакалаврату, коли вони подають заявки на магістратуру, аспірантуру чи докторантуру.

Значна кількість вищих навчальних закладів видає дипломи бакалавра у червні або липні, а зараховує студентів до магістратури зазвичай на початку вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобілізація в Україні: чи призиватимуть людей з подвійним громадянством

На сьогоднішній день студентам українських та закордонних вишів надається обмеження перетину кордону України. Вони не мають права безперешкодно перетинати державний кордон.

Дивіться також "Щоденниках війни" неймовірна історію Мирослави Свистович про евакуацію з Ірпеня.

Новости по теме