Найвідоміша політична сатира: “1+1 Україна” покаже фільм Чарлі Чапліна “Великий” диктатор”

Телеканал 1+1 Україна покаже фільм Чарлі Чапліна Великий” диктатор - 1+1

Не пропустіть!

Поделиться:

7 травня телеканал “1+1 Україна" покаже культовий фільм Чарлі Чапліна - сатирично-політичну комедію "Великий” диктатор". Американська стрічка, що вийшла у 1940 році, залишається актуальною до сьогодні та вважається класикою політичної сатири. 7 травня, у день річниці інавгурації російського диктатора - володимира путіна, глядачі матимуть змогу провести паралелі між Хінкелем - карикатурою на нацистського лідера Адольфа Гітлера - та російським диктатором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На «1+1 Україна» відбудеться прем’єра спецпроєкту Дмитра Комарова «Рік. За кадром»

Великий диктатор 1+1

У фільмі "Великий” диктатор" Чарлі Чаплін виконав дві ролі: диктатора Аденоїда Хінкеля та єврейського цирульника. Стрічка засуджувала і висміювала методи правління Гітлера настільки нещадно, що лідер нацистської Німеччини вніс Чарлі Чапліна до списку своїх особистих ворогів. Показ “Великого диктатора” був заборонений у багатьох країнах, в тому числі в Іспанії, Японії та латиноамериканських державах. У Франції стрічку вперше показали у 1945 році після звільнення Парижа.

"Великий” диктатор" став першим звуковим фільмом Чарлі Чапліна. Картина отримала престижні кінонагороди та була номінована на Оскар у пʼяти категоріях. За свою 80-річну історію сатирична комедія "Великий” диктатор" продовжує залишатися одним з кращих фільмів за версією IMDb.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Київ звільнив Крим у 1995 році (Реальна історія з Акімом Галімовим)

Дивіться культовий фільм Чарлі Чапліна “Великий” диктатор” 7 травня на телеканалі 1+1 Україна. 

Новости по теме