У "Сніданку з 1+1" російський журналіст розповів про ставлення росіян до Євромайдану

У "Сніданку з 1+1" російський журналіст розповів про ставлення росіян до Євромайдану

Російський журналіст телеканалу "Дождь" Дмитро Єловський в гостях "Сніданку з 1+1" розповів про ставлення росіян до Євромайдану.

Поделиться:

Російський журналіст телеканалу "Дождь" Дмитро Єловський в гостях "Сніданку з 1+1" розповів про ставлення росіян до Євромайдану.

Росіяни досить агресивно і критично відносяться до останніх подій в Україні. Позитивні відгуки можна почути хіба що від російських зірок. Наприклад Ксенія Собчак, яка приїжджала на Євромайдан, розповіла:

"Я рада що, в українського народу такий рівень самосвідомості. Це говорить про те, що за ці роки демократичних змін, ваша країна пішла значно далі ніж Росія. На щастя для вас".

В той час, як пересічні росіяни, в більшій мірі переконані, що громадські протести ведуть нас до розвалу країни. Чому так негативно налаштовані наші сусіди, і чи дійсно вони так думають, як нам розповідають, поділився своїм баченням російський журналіст.

Дмитро Єловський один із небагатьох працівників російських ЗМІ, який підтримує Євромайдан, і навіть вважає його невід'ємною частиною шляху до становлення демократії суспільства.

"Це дуже важливий процес становлення українського суспільства, і це те, що має відбуватися. Звичайно, хотілося щоб це все протікало виключно в мирному руслі, без насилля, без сутичок, але це важливий процес і ми по-хорошому заздримо українцям. Ви випереджаєте Росію в плані громадянського суспільства, свободи слова, на декілька років точно", - каже він.

На настрій російських громадян, переконаний журналіст, впливає кілька причин.

"Перший фактор, який впливає на свідомість людей, на їх відношення, дійсно трохи викривлена картина, яку передають наші центральні телеканали, в тому числі і різні одіозні ведучі, які, на жаль, мають дуже високий рейтинг. Але є ще й такий фактор, що люди переживають, за те, що тут відбувається. Все таки в нас з Україною дуже тісні стосунки. Майже в кожної сім'ї, є якісь друзі, родичі, або знайомі в Україні. Ще важливо, що в Росії бояться будь яких проявів націоналізму. Тут в Україні вони є, і цього ніхто не приховує, але вони тут направлені в конструктивне русло, що я сам побачив своїми очима, мене це дещо шокувало й здивувало", - розповідає журналіст.

В той же час, Дмитро Єловський переконаний, що вороже ставлення до українських протестів явище тимчасове, і воно швидко минеться, адже насправді росіяни дуже дружно налаштовані до України, наші народи дуже схожі, тож ворожнечі між ними місця не має.