Спеціальний випуск “Сніданку за 1+1” та документальний фільм про дітей війни: що “1+1 Україна” покаже до Дня пам’яті та примирення

Програма 1+1 Україна до Дня пам’яті та примирення - 1+1

Не пропустіть!

Поделиться:

У понеділок, 8 травня, в Україні відзначатимуть День пам’яті та примирення. Цього року вже вдруге цей день проходитиме в умовах повномасштабної збройної агресії росії. За традицією, українці проводять усі знакові дні разом з “1+1 Україна”, і 8 травня не стане виключенням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Змагаймось за нове життя»: група 1+1 media та ведучі 1+1 долучилися до ініціативи про опір українців

Сніданок з 1+1

Улюблене протягом багатьох років ранкове шоу “Сніданок з 1+1” підготувало спеціальний ефір до 8 травня. Традиційно випуск розпочнеться о 7:00 ранку на телеканалі “1+1 Україна” та YouTube. Ефір вестиметься із декількох локацій: основної студії «Сніданку з 1+1», де працюватимуть Єгор Гордєєв та Неля Шовкопляс, та виїзної студії, що розташується просто неба на території Національного музею історії України у Другій світовій війні. Зі знакової локації столиці трансляцію вестимуть Руслан Сенічкін та Людмила Барбір. Покаяння агресорів та історичні уроки - на цю тему говоритимуть в ефірі ведучі та гості програми.

Цього дня до “Сніданку з 1+1” завітає заступник Міністра закордонних справ України Андрій Мельник. Розмова піде про те, як Україні відновити власну історичну пам’ять про Другу світову війну, як Німеччина переосмислила нацизм після війни та про історичні паралелі подій, які відбуваються зараз, під час російської агресії. Також у рубриці “Уроки історії з Артуром Бабенком” глядачам розкажуть про історичні міфи, що існують про Другу світову війну. У музичній студії учасник “Голосу країни” та популярний співак KHAYAT виконає  “Гімн землі” - це маніфест українця, що транслює любов і подяку своїй Батьківщині. Одна з найяскравіших учасниць “Голосу країни” та ведуча “ЖВЛ” Віра Кекелія представить спеціальний музичний номер на пісню Едіт Піаф.

Неля Шовкопляс та Єгор Гордєєв 1+1

ТСН

8 травня о 12:00 ТСН розпочне своє мовлення у Національному марафоні "Єдині новини". Ведучий Святослав Гринчук проведе ефір з виїзної студії, яка мовитиме з Національного музею історії України у Другій світовій війні. В ефірі, що триватиме до 18:00, покажуть актуальні новини, розмови з гостями про паралелі із минулим та майбутнє закінчення російсько-української війни.

Тсн 1+1

Документальний фільм “Діти перемоги”

8 травня о 22:50  на «1+1 Україна» відбудеться показ документального фільму “Діти перемоги”, в якому зібрані сповіді героїв з різних куточків України, які ще дітьми пережили жахіття Другої світової війни. В основі стрічки - шість історій різних доль українців: полонянки Аушвіца, зв'язкового УПА, дівчини-остарбайтерки, сироти, якого усиновив полк Червоної армії, жертви гетто у Львові та очевидиці німецької окупації Києва.

Діти перемоги 1+1

Автором документального фільму “Діти перемоги” є Світлана Усенко. Зйомки проєкту відбувалися по всій території України та за її межами – у Польщі та США.  Візуалізацію спогадів героїв команда відтворила шляхом реконструкцій. Наприклад, історію авторки всесвітньо відомих мемуарів "Дівчинка у зеленому светрі” Христини Хігер, польської єврейки, яка разом зі своєю сім'єю пережила окупацію Львова і репресії проти євреїв, ховаючись в каналізації 414 днів, знімали у колекторі. Повернення маленької Анни Стрижкової з Аушвіцу знімали у музеї залізної дороги, а історію киянки Елеонори Коваль відтворили у комуналці, яка ще діє та розташована біля місця, де колись знаходився дім героїні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Те, що ворог піде одразу на Київ, для мене було несподіванкою. До самого кінця не вірила у це", — Тетяна Майборська, керівниця відділу видачі в ефір телеканалу 2+2

Дивіться “Сніданок з 1+1”, ТСН та документальний фільм “Діти перемоги” 8 травня, у День пам’яті та примирення, на телеканалі “1+1 Україна” та в ефірі Національного марафону “Єдині новини”.

Новости по теме