Святослав Вакарчук став найавторитетнішим українцем за результатами голосування ТСН

Святослав Вакарчук став найавторитетнішим українцем за результатами голосування ТСН

Соліста гурту "Океан Ельзи" Святослава Вакарчука визнали найавторитетнішим українцем. Таке звання рок-музикант отримав в результаті голосування на сайті ТСН.

Поделиться:

Соліста гурту "Океан Ельзи" Святослава Вакарчука визнали найавторитетнішим українцем. Таке звання рок-музикант отримав в результаті голосування на сайті ТСН. Організатори запропонували глядачам 1+1 обрати кому найбільше вони довіряють, і хто може розробити план дій для країни. 100 тисяч людей віддали свій голос за Вакарчука.

В своєму інтерв'ю "ТСН.Особливе" Святослав розповів чому він на Майдані не був з першого дня, яку роль відіграє в центрі столиці сьогодні, та які перспективи вбачає в майбутньому.

Святослав розповідає, що спеціально для Майдану, возить з собою в машині сумку з теплим одягом. Але переконує, що ніякого задоволення від перебування на Майдані не отримує, для нього, це вимушена подія.

"Светр, угги, шуба, шапка. Все. У мене не було жодного моменту, коли я змерз. Був момент, коли я замучився, хотів чаю попити, ще щось. Для мене Майдан – вимушена подія. Я не маю великої радості з того, що я змушений о першій ночі, подивившись новини, швиденько вдягатись, бігти в гараж, сідати в машину, їхати".

Вакарчук запевняє, що від самого початку не планував бути агітатором і великим активістом Майдану, але коли дізнався, як в суботу жорстоко розігнали студентів, його погляд на мирну демонстрацію змінився.

"В четвер вийшов на Майдан, без агітації, сказав що для мене європейські цінності. Я не збирався проявляти аж занадто активну позицію і чекав чим усе закінчиться. Коли у суботу розігнали студентів у мене пішли сльози на очах коли я це дивився, це був момент", - каже музикант.

Тим часом пісні "Океану Ельзи" стали справжнім гімном Євромайдану. Вони звучать звідусіль, люди підхоплюють їх вже з перших нот. І саме під них мітингувальники вишиковуються у живий ланцюг, щоб протидіяти бійцям Беркуту. 

"Я вчора пожартував: якщо б це була комерційна історія, то я би вже став мільйонером. Зрозуміло що мені в голову ніколи не приходять речі про таке думати. При чому тут права. Пісні в такому випадку належать всім. Раз людям треба нехай користується на здоров'я".

Однак сам на сцену співак поки що не виходи, каже, що готує сюрприз для своїх прихильників.

"У нас є одна ідея, але я промовчу про неї. Можливо за пару днів ми її озвучимо, подивимось як я заінтригую, є одна ідея пов'язана з музичним проявом на Майдані", - на кінець відкриває таємницю він.