Топ-10 найдивовижніших місць для відпочинку в Україні

 10 найдивовижніших місць для відпочинку в Україні — 1+1
freepik.com

Україна має багато чудових місць для відпочинку.

Поделиться:

Україна — країна з багатою історією, чарівною природою та багатим культурним спадком. В Україні, попри війну, можна знайти безліч неймовірно красивих місць для відпочинку та подорожей. Це і гірські краєвиди Карпат, сині озера Закарпаття, піщані дюни на півдні України, стародавні замки та фортеці, та багато іншого. Україна також славиться своєю гостинністю та смачною кухнею. Подорожуючи, можна спробувати національні страви, притаманні тим чи іншим регіонам. В Україні можна знайти незабутні враження та зарядитися позитивною енергією. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 українських традиційних солодких смаколиків, про які ви могли не знати

Топ-10 дивовижних місць відпочинку в Україні 

1. Вилкове — місто, яке називають "Українська Венеція", оскільки вздовж вулиць прорито численні канали. Місто розташоване в Одеській області, в українській частині дельти Дунаю. Це останній населений пункт на берегу Дунаю перед впаданням в Чорне море. Поряд з містом створено заказник місцевого значення Ліски. 

2. Тунель кохання розташований біля селища Клевань у Рівненській області, на відрізку залізничної колії, яка веде від селища Клевань до селища Оржів. Дуже популярне й затишне місце. Тут можна погуляти разом з коханим або зробити незабутні фотографії.

Також дивіться випуск "Мандруй Україною з Дмитром Комаровим" про Тунель кохання:

3. Буцький каньйон. Каньйон знаходиться в селі Буки, Маньківського району, в Черкаській області. Цей каньйон вважається одним з найкрасивіших в Центральній Україні. 

 

4. Трикратський ліс — заповідні урочища у Миколаївській області. Через Трикратський ліс протікає річка Арбузинка. Трикратський ліс був насаджений пу першій половині XIX ст. поблизу маєтку графа Скаржинського в околицях села Трикрати. Спочатку урочище було парком з численними стежками та містками через рукави річки, за що ця частина була названа Лабіринтом. В центрі знаходиться озеро з великою кількістю риби. Однак найцінніше надбання урочища — понад 350 двохсотлітніх дубів.

5. Дендропарки "Софіївка" та "Олександрія". Унікальний дендропарк «Софіївка» розташований в Умані на Черкащині. Це диво природи створив для своєї дружини Софії магнат Станіслав Потоцький. За планом архітектора, ландшафтом та оформленням парк ілюструє поеми Гомера.

Білоцерківський дендропарк "Олександрія" заснувала графиня Олександра Браницька. Вона запросила для його створення найкращих європейських архітекторів.

І "Олександрія", і "Софіївка" оповиті легендами та зворушливими історіями. У їхніх колекціях понад три тисячі видів дерев і рослин, подивитися на які щороку приїздить майже мільйон туристів.

6. Бакотська затока, якою можна помилуватися в Бакоті, Кам'янець-Подільського району, в Хмельницькій області. Її виникнення безпосередньо пов'язано з часом, коли в долині Дністра були затоплені чотири села після того, як було закінчено будівництво Новодністровської ГЕС. Сьогодні на цьому місці можна побачити по-справжньому неймовірний ландшафт в оточенні гір.

7. Заповідник "Качанівка". Заповідник був створений у 1981 році, а вже через 20 років здобув національне визнання. До його складу входить садиба 70-х років XVIII століття із присадибними ділянками та один із найбільших пейзажних парків у Європі.

8. Озеро "Синевир". Найбільше озеро Українських Карпат. Розташоване в Хустському районі Закарпатської області, у гірському масиві Внутрішні Ґорґани. Входить до складу Національного природного парку "Синевир".  Озеро вважається найцікавішим об'єктом Національного природного парку "Синевир" і є однією з візитних карток Українських Карпат.

9. Заповідник "Кам'янець". Історико-архітектурний заповідник національного значення, розташований в Кам'янці-Подільському Хмельницькій області України. Площа заповідника становить 121 гектар: це передусім Старе місто, затиснене в петлі річки Смотрич, а також прилеглий каньйон Смотрича, Замковий міст, комплекс Старого й Нового замків. Пам'ятки Нового плану, Руських і Польських фільварків не є об'єктами заповідника.

10. Водоспад Шипіт — одне з семи природних чудес України і найкрасивіший водоспад на Закарпатті. З підземного джерела на горі Великий Верх, висота якої 1598 м, починає свій шлях невеликий потічок Плошанка. Мальовничою ущелиною водоспад спадає численними каскадами з 14-метрової висоти. На вершині гори Гимба можна прогулятися і помилуватися мальовничими вершинами Боржавського хребта, а ще випити кави або карпатського чаю у колибі. Водоспад розташований на північних схилах гірського масиву Боржавських полонин біля підніжжя гори Гимба, на околиці села Пилипець Міжгірського району.

Новости по теме