У Києві відбулась щорічна відзнака волонтерів «Варті», медіапартнером якої є 1+1 media

Відзнака Варті: кого відзначили винагородою

На відзнаці "Варто" відзначили українських волонтерів, благодійні фонди та громадські організації.

Поделиться:

У четвер, 22 лютого, в Києві нагородили щорічною відзнакою «Варті» українських волонтерів, благодійні фонди та громадські організації. Мета проєкту — подякувати та підтримати людей, які без упину допомагають Україні від початку війни. Організатором проєкту є Нова пошта, а 1+1 media – медіапартнер заходу.

12 номінантів визначили самі українці, залишивши понад 24 000 заявок на сайті проєкту. Ще 19 номінантів обрав організатор за кількістю і вагою відправлень.

«Відзнакою «Варті» ми хочемо подякувати волонтерам та фондам, які допомагають і військовим, і цивільним. Без їхньої підтримки вже неможливо уявити спротив окупантам, — говорить співзасновниця Нової пошти Інна Поперешнюк. — Йде 10 рік війни та 10 років роботи Гуманітарної Нової пошти, якою ми щомісяця безкоштовно перевозимо близько 3000 тонн вантажів допомоги і щодня бачимо працю волонтерів. Ми будемо допомагати стільки, скільки знадобиться для перемоги України».

Ведучі Сніданку з 1+1 на телеканалі 1+1 Україна Неля Шовкопляс та Єгор Гордєєв провели подію.

«Тішусь, що цього року кількість номінантів збільшилась. Не знаю, як буде наступного року, але, мені здається, що буде ще більше волонтерів, ще більше благодійних і громадських організацій, які будуть відзначені Новою поштою і українцями. Насправді це дуже круто. Три години пролетіли фактично як одна мить. Цінно мати змогу познайомитись з величезною кількістю людей, почути про їхню роботу», – прокоментувала Неля Шовкопляс.

Варті

Також на подію запросили військовослужбовців, фотографів, лідерів думок та блогерів, які вручали відзнаки й нагороди тим, без кого вже неможливо уявити спротив російським окупантам. Зокрема, корпоративні спікери 1+1 media — керівник департаменту Digital-проєктів Данило Щестюк та керівниця 1+1 media school Анастасія Кузьменко — особисто вручили відзнаки та тематичні подарунки волонтерам у різних номінаціях.

Так, Данило вручав відзнаки номінантам у категорії «Технологічність та Диджитальність» – ГО «Аеророзвідка» та БФ «Поруч» відповідно.

«Номінація “Технологічність та диджитальність” підкреслює не тільки бажання волонтерів залучати всі способи, в тому числі сучасні, щоб допомагати, а також вказує на інноваційність нашої країни. На те, що Україна розвивається у найскладніший час в історії і ми маємо різні платформи, щоб заявляти про себе та збирати допомогу», – відмітив Данило Щестюк.

Зі свого боку керівниця 1+1 media school подарувала сертифікати на навчання переможцям у категорії «Наймолодший(-ша) волонтер(-ка)». У цій номінації було відзначено 16-річну Вероніку Єлецьку та 5-річну Олександру Рябуху, які, попри свій юний вік, допомагають закривати чисельні збори, видавати гуманітарну допомогу та підтримувати військових.

«Попри такий юний вік, вони роблять великі й добрі вчинки. Все-таки дуже хочеться, щоб діти займались своїми найважливішими справами в житті, а саме — навчались», – зауважила Анастасія Кузьменко.

До того ж наймолодша волонтерка, 5-річна Олександра, мріяла, аби її тато, який наразі захищає Україну і якого вона не бачила 8 місяців, та всі батьки інших дітей повернулися додому. В день події її мрія здійснилась – батько Олександр спеціально приїхав та привітав свою донечку.

«Найзворушливіший момент – це нагородження 5-річної волонтерки Саші, яка мріяла про зустріч з батьком-військовим. Коли сказав їй, що її батько сьогодні приїхав на подію, вона подивилась на мене, ніби я жартую. Здавалось, що вона вже втомилась чекати й вірити. Вона розумна дівчинка і розуміє все, що зараз відбувається», – підкреслив Єгор Гордєєв.

Варті

Також ведуча Неля Шовкопляс доповнила:

«Найчутливішим моментом, звичайно, що була зустріч 5-річної Олександри з татом-військовим. Вона не бачила його 8 місяців, але тату вдалося приїхати, щоб привітати доньку з отриманням відзнаки. Це було зворушливо й нікого не залишило байдужим, плакали абсолютно всі».

Варті

Довідка

З 2014 року в Україні працює Гуманітарна Нова пошта. Завдяки їй благодійні фонди, громадські організації та волонтери перевозять гуманітарні вантажі коштом компанії. За 10 років до проєкту долучилися понад 2 000 організацій та фондів.

Щоб підкреслити внесок українських волонтерів і благодійників та подякувати їм, у 2022 році Нова пошта започаткувала щорічну відзнаку «Варті».

Новости по теме