«Звільнені міста»: 1+1 media реалізовує кампанію солідарності та відновлення

1+1 media реалізовує кампанію солідарності та відновлення Звільнені міста - 1+1

Метою проєкту є зміцнення зв’язку з українцями, які пережили тимчасову окупацію рф та відчули на собі всі жахіття війни

Поделиться:

З травня 2023 року 1+1 media втілює комунікаційну кампанію «Звільнені міста» за підтримки благодійної організації «Смарт Ангел». Метою проєкту є зміцнення зв’язку з українцями, які пережили тимчасову окупацію рф та відчули на собі всі жахіття війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мені постійно хотілося додому, в Київ, адже саме тут я можу творити", — Тетяна Писанко, виконавча продюсерка проєктів Big Brave Events

«Нині, коли Сили оборони знищують ворога та звільняють тимчасово захоплені території, українцям, які пережили окупацію, необхідна особлива підтримка та розуміння. Цей процес є важливим для зміцнення довіри у звільнених громадах і для подальшого відновлення емоційного стану», — коментують автори проєкту.

Так, в межах кампанії готуються спеціальні матеріали, які демонструють реалії життя українців в тимчасовій окупації, розкривають спеціальні технології, які використовує рф для маніпуляцій тощо. Зокрема, першою публікацією в межах ініціативи став огляд УНІАН про роботу російської пропаганди на Херсонщині та Харківщині в період окупації. В статті йдеться про те, як загарбники використовували методи маніпулювання інформацією та спотворення фактів для виправдання війни і впливу на місцевих мешканців. Експерти Центру стратегічних комунікацій пояснили, коли методи пропаганди окупантів не спрацьовують в Україні.

Як зазначають автори проєкту, надалі на сайті та в соцмережах УНІАН будуть висвітлені інші важливі теми щодо гуманітарних викликів, які доводиться долати українцям в окупації, потреб мешканців деокупованих територій та варіантів їх вирішення. Правозахисники і посадовці розкажуть, яку допомогу можуть отримати потерпілі від воєнних злочинів та як притягнути винних осіб до відповідальності, на які компенсації та допомогу можна розраховувати. 

Водночас, у програмі «Сніданок з 1+1» на телеканалах 1+1 Україна та ТЕТ щомісяця виходять сюжети «Щоденники війни» — правдиві історії людей про те, як їм вдалося пережити окупацію. Ці особисті щоденники є свідченням мешканців окупованих і прифронтових територій,  розповідями із перших вуст про жахи війни, про мужність та незламність українців та українок знаходити сили жити далі після випробувань окупації. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Нам тут жити»: Київстар, 1+1 media та Повернись живим запускають збір для 146 саперних груп заради розмінування країни

Так, в ефірі вже розповіли історію мешканки Херсона, яка зберегла український прапор під час окупації, закопавши його в землю. Лише після того, як росіяни втекли з міста, прапор знову вивісили. Як проходила окупація, про радість після звільнення і зміни у житті — можна переглянути у сюжеті за цим посиланням. 

Новости по теме