“Нацвідбір – це важко, але воно того варте”: гурт “Циферблат” про нацвідбір на Євробачення та хвилю популярності (ексклюзив)

Пісня мого життя
Щонеділі
Учасники гурту "Циферблат" розповіли про нацвідбір та популярність – ексклюзив
Фото: @ziferblat_band

За лаштунками проєкту “Пісня мого життя” учасники гурту “Циферблат” розповіли про популярність після нацвідбору на Євробачення та творчі плани.

Поделиться:

Вже 3 березня о 21:00 на телеканалі “1+1 Україна” відбудеться прем’єра проєкту “Пісня мого життя”, ведучою якого є Катерина Осадча.  До зйомок шоу долучився гурт “Циферблат”. Ексклюзивно для сайту 1+1 хлопці дали інтерв’ю про недоліки української музичної сцени, нацвідбір на Євробачення та хвилю популярності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Про війну варто співати, якщо в піснях є сенс”: військовий Михайло Діанов за лаштунками проєкту “Пісня мого життя” про улюблену музику та власний гурт (ексклюзив)

Що змінилося для вас після нацвідбору на Євробачення? Чи відчули ви одразу хвилю популярності? 

Даниїл: Звичайно, відчули. А змінилося, як мінімум, те, що нас почали запрошувати в такі місця як проєкт “Пісня мого життя”.

Чи хотіли б ви взяти участь у нацвідборі наступного року? 

Федір: Усе залежить від нашого настрою: якщо ми захочемо, то підемо ще раз. І, звичайно, від того, чи будемо мати на той час композицію, яка підходитиме для конкурсу. 

Чи порадили б ви молодим гуртам та сольним виконавцям брати участь у нацвідборі, щоб збільшити свою впізнаваність серед широкої аудиторії?

Даниїл: Нацвідбір – це важко, але воно того варте, бо кількість людей, яка звернула увагу на нашу творчість, колосально зросла. Ми дуже вдячні за це нацвідбору. Тож для молодих артистів однозначно є сенс у тому, щоб іти на конкурс. Це непросто, але можна швидко отримати досвід.

Чи відчуваєте ви зараз більшу відповідальність за свою творчість?

Валентин: Ми завжди ставилися до неї відповідально. Скоріше, більшу відповідальність нам треба відчувати за те, що ми говоримо, бо тепер до нас прикуто більше уваги. Треба думати про те, що інтерв’ю буде читати або слухати не тільки наша мама (сміються хлопці).

Фото: @ziferblat_band

Чи змінила повномасштабна війна ваш підхід до творчості? Можливо, трансформувала ваші меседжі?

Валентин: Більшість пісень з нашого першого альбому “Перетворення” була записана до повномасштабного вторгнення, тому там не так багато війни. Хоча деякі наші пісні інтерпретують в цьому ключі, і це круто. Скоро в нас вийде нова пісня, і ми вважаємо, що це перша композиція, яку ми зробили з рефлексією на війну. Звичайно, новий матеріал, буде з посиланнями на події, які відбуваються зараз.

Чого, на вашу думку, не вистачає українській музичній сцені?

Федір: Я вважаю, що в нас має більше розвиватися інді-сцена, зокрема, альтернативний рок. А ще не вистачає артистів, незалежних від саунд-продюсування в поп-напрямі.

Валентин: Існує чимало недоліків у самій музичній системі. Потрібні умови, за яких молоді виконавці зможуть розвиватися і показувати свою творчість.

Не пропустіть прем’єру “Пісні мого життя” 3 березня о 21:00 на телеканалі “1+1 Україна”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коли мені сумно, я слухаю веселі пісні", — Соломія Вітвіцька про проєкт "Пісня мого життя" та роль музики у житті

Новости по теме