Психолог Поверніть мені красу розповіла, як насправді закохуються чоловіки

Поверніть мені красу: Олена Любченко розповіла, як насправді закохуються чоловіки

Дослідники довели, що чоловіки – візуали. Для них дуже важливо, щоб їхня кохана була привабливою та впевненою у собі.

Поделиться:

Дослідники кохання після тривалих тестів, експериментів і спостережень за закоханими чоловіками й жінками визначили, що найбільш сильну реакцію у чоловіків демонструють зони мозку, які відповідають за обробку візуальної інформації. Особливо, інформації про обличчя.

Простіше кажучи фігура жінки, її зріст і колір волосся – важливі для чоловіків, але другорядні. Першим у чоловічому списку виявилося обличчя його коханої.

Чоловіча фізіологія, століття еволюції, механізми статевого потягу, культура, виховання та безліч інших факторів призвели до того, що коли чоловік бачить миловидне жіноче обличчя, його мозок пов'язує привабливість цього обличчя з романтичною пристрастю.

Чи означає це, що у не дуже привабливих дівчат узагалі немає надії? І наймудріше, що вони можуть зробити – будувати кар'єру, піклуватися про близьких та компенсувати своє особисте життя в інших сферах? Звичайно, ні!

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Психолог Марія Фабрічева розповіла про стосунки зі свекрухою та тещою

Ми самі (або за допомогою інших) вигадуємо собі проблеми, самі (або за допомогою інших) себе в них переконуємо, самі їх втілюємо, будучи і сценаристами, і реалізаторами своїх сценаріїв. Стосунки чоловіка та жінки – це, все ж таки, складне хитросплетіння різноманітних елементів. До того ж, вони розвиваються в часі і, на кожному етапі їхнього розвитку на передній план виходять нові важливі фактори.

Наприклад, на певному етапі стосунків запах коханої людини дійсно починає працювати, як збудливий афродизіак, а зовнішність може відійти на другий план. До того ж, усі чоловіки індивідуальні. Всупереч поширеним стереотипам у них усіх різний смак, уподобання, несвідомі тригери, «гачки» та «вабики». Якби ми всі діяли тільки згідно з тваринними інстинктами – життя було б одноманітним і передбачуваним. 

Як же вийти заміж не дуже привабливим дівчатам? Перший крок – уважно та об'єктивно поглянути на себе та змістити акценти. Будь-яку ваду можна компенсувати іншою перевагою. Другий крок – почати цінувати себе. Жіночність, добрий характер, розум, гумор, красиву фігуру. 

Як тільки ви самі визнаєте свої переваги, вони почнуть на вас працювати. Інші помічатимуть лише їх, про недоліки ніхто й не згадає. Чоловіків ваблять легкі, відкриті, впевнені у собі жінки.

Чи так важливо для чоловіка, яка звонішність у його коханої? Так, тому за собою треба доглядати. Крім того, якщо ви полюбите себе, то ваш партнер знаходитиме у вас все більше позитивних рис.

Нагадаємо, що нещодавно психолог розповіла, чому висока зарплата жінки загрожує її сімейному щастю.

Дізнавайтеся більше на офіційній сторінці психолога Олена Любченко у Facebook.