5 корисних порад, як заохотити дітей ходити до школи

Школа

Психолог Світлана Ройз представила новий проект «Світ чекає на відкриття» від каналу ПлюсПлюс про те, як мотивувати дитину вчитися

Поделиться:

Щоранку матері чують від своїх дітей фрази, на кшталт: «Не хочу йти до школи». Як вирішити цю проблему та навчитися діяти правильно?

Обережно добирайте слова. Ваша надмірна суворість чи агресивний тон можуть ще більше погіршити ситуацію. Відсутність мотивації у школяра дорослі нерідко плутають зі звичайною неслухняністю.

Допомагайте у всьому. Залишайтеся у контакті з дитиною. Замість того, щоб допомогти, батьки часто сварять малечу за погані оцінки або ставлять у приклад інших, більш успішних дітей. Психолог Світлана Ройз стверджує, що така поведінка - найгірша помилка батьків. Підтримайте пошукову активність вашої дитини.

Зрозумійте, що в кожній дитині живе винахідник та геній. Не забувайте, що помилка веде до ще більшої перемоги. Якщо дитина не боїться помилитися, у неї буде мотивація до навчання.

Проявляйте розуміння. Причиною поганого навчання може бути біологічна неготовність дитини пізнавати щось нове. З цим часто стикаються батьки учнів, які пішли в школу у 6 років. Світлана радить особливо уважно слідкувати за здоров’ям та безпекою дитини. У неї повинні бути сили та сміливість, інакше рівень мотивації зменшуватиметься.

Спостерігайте за тим, до чого дитина має хист. Розвивайте у сині чи доньці саме цей талант, а решта - підтягнеться.

Позбудьтеся почуття надмірної опіки. Це досить поширена причина небажання дітей вчитися. Варто зауважити, що погрози та вимоги до дитини можуть теж налякати. Психолог Світлана Ройз зауважує, що краще змалечку прищепити своїй малечі бажання вчитися, а далі підтримувати цікавість до усього нового.

Кожна дитина робить велику кількість відкриттів. Сучасна дитина орієнтується на візуальний канал інформації, тому ми пропонуємо мультфільми. Проект «Світ чекає на відкриття» представляє ігрову форму підходу до дитини, що допоможе малечі легше сприймати усе нове довкола.

Не залишайте запитання дитини без відповідей. Проявляйте інтерес до всього, що говорить донька або син. Хваліть вашу дитину навіть за найменші успіхи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покарання чи виховання: За що не варто сварити дітей

Новости по теме