5 способів, як вивести плями від ягід

Поради, які допоможуть позбутися плям від полуниці, смородини, чорниці та інших ягід.

Поделиться:

Соковиті ягоди мають не лише корисні властивості, а й залишають стійкі плями на одязі. Щоб зберегти речі та гарний настрій, у програмі Сніданок. Вихідний розказали, як позбутися плям від вишні, полуниці, смородини та інших ягід.

ОКРІП

Якщо пляма свіжа, її простіше вивести. Достатньо налити на забруднену ділянку одягу воду, яка щойно закипіла.

Не варто видаляти пляму від ягід за допомогою мила. Від нього пляма тільки закріпиться на тканині.

Щоб позбутися плями від полуниці чи вишні, треба закип'ятити чайник, натягнути виріб з плямою над глибокою мискою і полити одяг окропом.

Тканину, чутливу до високих температур, таким методом краще не чистити.

СКИСЛЕ МОЛОКО

За допомогою скислого молока найкраще виводити плями від чорниці та смородиниРецепт від Руслана Сенічкіна: Сирний десерт зі смородиною. Для цього треба замочити тканину на 2-3 год. у скислому молоці або кефірі.Відтак випрати одяг – плями як і не було.

СІЛЬ

Від свіжої ягідної плями можна позбутися за допомогою солі. Для цього треба змішати її з водою так, щоб вийшла каша. У цій каші замочити білу бавовняну тканину, розкласти одяг з плямою і акуратно від краю до центру видалити забруднення. Сліди від солі промити мильним розчином і виперти одяг в теплій воді.

Читайте також: Як самостійно приготувати сіль для ванни

ЛИМОННА КИСЛОТА

Щоб позбутися плям на одязі, необхідно зробити розчин з лимонної кислоти (1 ч.л. лимонної кислоти на склянку води), замочити в ньому забруднену ділянку і почекати 20 хв. Якщо пляма повністю не зникне, повторити процедуру. Після цього випрати тканину звичайним способом.

ГЛІЦЕРИН

Якщо пляма від ягід з’явилася на кольоровому одязі, варто скористатися гліцерином. 40 г. гліцерину треба змішати з сирим яєчним жовтком, нанести суміш на місце забруднення і почекати 2 год. Відтак випрати одяг в теплій воді.

Нагадаємо, що український дизайнер Андре Тан, який розповів про модні фасони суконь літом 2016.