Пирог с вялеными сливами: Рецепт Валентины Хамайко

Рецепт соленого пирога с вялеными сливами
instagram @valentinakhamaiko

Валентина Хамайко поделилась рецептом соленого пирога с вялеными сливами.

Поделиться:

Відомо тисячі рецептів солодкої здоби зі сливами. У програмі "Сніданок. Вихідний" Валентина Хамайко розповіла. як можна надати їм нового смаку і приготувати солоний пиріг із в'яленими сливами та моцареллою.

Перш за все необхідно зів'ялити сливи. Для цього розріжте сливи навпіл, дістаньте кісточки і розкладіть їх на паргамент дека. Поставте його у розігріту до 100 градусів духовку(режим конвекції) на 3-4 години.

Залиште  щілину у дверцятах, аби зайва волога випаровувалась. 

Коли слива пустила сік, покладіть на кожну тоненькі скибочки часнику і посипте сіллю та пряними травами(чебрецем наприклад). Повертаємо у духовку ще на одну годину. Температура лишається та сама. 

Інгредієнти для:

- тіста

200г борошна

50г вершкового масла

2ч.л. цукру

1/2 ч.л. солі

1 яйце

1г дріжджів

- начинки

3шт. цибулі

3шт. моцарели

8шт. в'ялених сливок

за смаком чебрецю

Можна використовувати будь-який вид тіста: пісочне, дріжджове, листкове.  

Приготування

Перетерти борошно, цукор, сіль, масло. Коли суміш стала крихкою додайте дріжджі, яйце та трішки молока. Залишити тісто «відпочивати» на 1 годину. 

Тим часом нарізаємо напівкільцями цибулю, щоб її карамелізувати. Найкраще для цього згодиться вершкове масло. Викладайте на пательню масло, цибулю і додайте трошки солі, щоб цибуля швидше пустила сік. Коли цибуля розм'якне, додайте цукор. Зніміть з вогню.

Розкатайте тісто і викладіть карамелізовану цибулю за 2 см від краю. Додайте шматочки моцарелли та сливи. Загорніть краї тіста.

Покладіть пиріг у доховку, розігріту до 190 градусів на 20 хвилин.

Смачного!

Читайте також: Поради дієтолога: Скільки можна їсти слив, щоб не набрати зайву вагу.