Пирог с вялеными сливами: Рецепт Валентины Хамайко
Валентина Хамайко поделилась рецептом соленого пирога с вялеными сливами.
Відомо тисячі рецептів солодкої здоби зі сливами. У програмі "Сніданок. Вихідний" Валентина Хамайко розповіла. як можна надати їм нового смаку і приготувати солоний пиріг із в'яленими сливами та моцареллою.
Перш за все необхідно зів'ялити сливи. Для цього розріжте сливи навпіл, дістаньте кісточки і розкладіть їх на паргамент дека. Поставте його у розігріту до 100 градусів духовку(режим конвекції) на 3-4 години.
Залиште щілину у дверцятах, аби зайва волога випаровувалась.
Коли слива пустила сік, покладіть на кожну тоненькі скибочки часнику і посипте сіллю та пряними травами(чебрецем наприклад). Повертаємо у духовку ще на одну годину. Температура лишається та сама.
Інгредієнти для:
- тіста
200г борошна
50г вершкового масла
2ч.л. цукру
1/2 ч.л. солі
1 яйце
1г дріжджів
- начинки
3шт. цибулі
3шт. моцарели
8шт. в'ялених сливок
за смаком чебрецю
Можна використовувати будь-який вид тіста: пісочне, дріжджове, листкове.
Приготування
Перетерти борошно, цукор, сіль, масло. Коли суміш стала крихкою додайте дріжджі, яйце та трішки молока. Залишити тісто «відпочивати» на 1 годину.
Тим часом нарізаємо напівкільцями цибулю, щоб її карамелізувати. Найкраще для цього згодиться вершкове масло. Викладайте на пательню масло, цибулю і додайте трошки солі, щоб цибуля швидше пустила сік. Коли цибуля розм'якне, додайте цукор. Зніміть з вогню.
Розкатайте тісто і викладіть карамелізовану цибулю за 2 см від краю. Додайте шматочки моцарелли та сливи. Загорніть краї тіста.
Покладіть пиріг у доховку, розігріту до 190 градусів на 20 хвилин.
Смачного!
Читайте також: Поради дієтолога: Скільки можна їсти слив, щоб не набрати зайву вагу.