Пиріг із в'яленими сливами: Рецепт Валентини Хамайко

Сніданок. Вихідний
07:00
У вихідні
Рецепт солоного пирога із в'яленими сливами
instagram @valentinakhamaiko

Валентина Хамайко поділилася рецептом солоного пирога із в'яленими сливами.

Поділитися:

Існує безліч рецептів солодкої здоби зі сливами. У програмі Сніданок. Вихідний Валентина Хамайко розповіла, як можна надати їм нового смаку і приготувати солоний пиріг із в'яленими сливами та моцареллою.

Перш за все необхідно зів'ялити сливи. Для цього розріжте сливи навпіл, дістаньте кісточки і розкладіть їх на паргамент дека. Поставте його у розігріту до 100 градусів духовку (режим конвекції) на 3-4 години.

Залиште  щілину у дверцятах, аби зайва волога випаровувалась. 

Коли слива пустила сік, покладіть на кожну тоненькі скибочки часнику і посипте сіллю та пряними травами (чебрецем, наприклад). Повертаємо у духовку ще на одну годину. Температура лишається та сама. 

Інгредієнти для:

- тіста

200г борошна

50г вершкового масла

2ч.л. цукру

1/2 ч.л. солі

1 яйце

1г дріжджів

- начинки

3шт. цибулі

3шт. моцарели

8шт. в'ялених сливок

за смаком чебрецю

Можна використовувати будь-який вид тіста: пісочне, дріжджове, листкове.  

Приготування

1. Перетерти борошно, цукор, сіль, масло. Коли суміш стала крихкою додайте дріжджі, яйце та трішки молока. Залишити тісто «відпочивати» на 1 годину. 

2. Тим часом нарізаємо напівкільцями цибулю, щоб її карамелізувати. Найкраще для цього згодиться вершкове масло. Викладайте на пательню масло, цибулю і додайте трошки солі, щоб цибуля швидше пустила сік. Коли цибуля розм'якне, додайте цукор. Зніміть з вогню.

3. Розкатайте тісто і викладіть карамелізовану цибулю за 2 см від краю. Додайте шматочки моцарелли та сливи. Загорніть краї тіста.

4. Покладіть пиріг у доховку, розігріту до 190 градусів на 20 хвилин.

Смачного!

Читайте також: Поради дієтолога: Скільки можна їсти слив, щоб не набрати зайву вагу.

Новини по темі

Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Приймаю