7 унікальних див України, які потрібно побачити хоч раз у житті

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Проведіть останні дні літа яскраво!

Поделиться:

Наша країна приховує неймовірні багатства. Пам’ятки архітектури зберігають в собі історію України, її національне надбання. Унікальність стародавніх фортець та храмів вражає і змушує пишатися своєю країною.

Спекотні літні дні добігають кінця, тому нам слід насолоджуватися останніми теплими промінчиками. Влаштуйте собі незабутню подорож мальовничими куточками України. “Сніданок з 1+1” підготував матеріал про сім рукотворних визначних пам’яток, які вам слід відвідати хоча б один раз у житті.

Острів Хортиця (Запорізька обл.) - найбільший острів на Дніпрі. Перші жителі оселились тут 12 тис. років тому. Легенда розповідає, що у 972 р. тут загинув київський князь Святослав. У добу козаччини острів Хортиця відігравав важливу роль, хоча Січі тут ніколи не було. На Хортиці розташоване найбільше творіння природи “Запорізька миска” - це заглиблення в скелі діаметром півтора метри, в якому за легендою козаки варили галушки.

Кам’янець-Подільська фортеця (Хмельницька обл.) https://www.youtube.com/watch?v=vjSYlRdUOvM вважається найвідомішим туристичним місцем України. Перша писемна згадка про неї датується 9 ст. Фортеця вражає своєю потужністю та красою. Вона складається з одинадцяти мурованих башт висотою до 22 метрів. Загальна площа замку - 4, 5 га. Вона більша за площу шести футбольних полів. За легендою на території фортеці є підземний хід довжиною 30 км. Цей прохід поєднує Кам’янець-Подільську та Хотинську фортеці, проте його досі ніхто не знайшов.

Києво-Печерська лавра (Київська обл.)- одна з найбільших та найвідоміших християнських святинь країни, світова спадщина ЮНЕСКО. За майже тисячу років існування лавра пережила нищівні напади і пожежі, але її щоразу рятували та відбудовували. На сьогоднішній день Києво-Печерська лавра займає більше 23 га території. В її склад входить 144 споруди, серед яких підземні комплекси, храми, стародавні пам’ятки архітектури та музеї. Щороку сотні тисяч туристів з усього світу приїжджають у Київ, щоб помилуватися виглядом найвідомішої святині України.

Вінницький фонтан (Вінницька обл.) - найбільший не лише в Україні, а й в усій Європі. За оцінками експертів він один з найбільш видовищних у світі. Довжина споруди сягає 100 м, а ширина - 10. Центральний струмінь води б’є на висоту 63 м, а бризки розлітаються на 140 м. Під час мультимедійного шоу фонтан розпилює воду, на яку проектується відео у форматі 3 D. За регістром судноплавства Вінницький фонтан вважається стоянковим судном, тому зафіксований у відповідному реєстрі. Крім того, фонтан має унікальну технологію зимування. У період він повністю опускається під лід.

Чернівецький національний університет (Чернівецька обл.) https://www.youtube.com/watch?v=KpF4pbK8I2Y- спадщина ЮНЕСКО, колишня резиденція митрополитів Буковини та Долмації. Він являє собою нетрадиційний комплекс споруд у стилі еклектики, в якому переважають елементи візантійського та романського стилів. Цей єдиний у своєму роді архітектурний ансамбль з’явився на світ наприкінці 19 ст.

Батьківщина-Мати (Київська обл.) Її загальна висота складає 102 м, а меч у руці важить 9 т. Спочатку передбачалося, що це буде бронзова з позолотою споруда жінки висотою 90 м. Однак металевий каркас вирішили виготовити зі сталі, а загальна висота фігури склала 62 м.

Бакота (Хмельницька обл.) До середини 1970-х рр. на цьому місці було село. Зараз тут розташовані кришталеві води ріки Дністер та неймовірні скелі. Природна зона з прекрасними пейзажами, приємним мікрокліматом і густими лісами подарують романтичний настрій. Тисячі мандрівників приїжджають у Бакоту, щоб насолодитися мальовничими краєвидами та відпочинком на природі.

Про українські чудеса не варто багато говорити. Краще побачити усе на власні очі та вирушати в захопливу подорож.

Новости по теме