Як і з чим одягати парки: Поради стиліста

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Стиліст розповів, які є види парок та як правильно вибирати такі куртки.

Поделиться:

Досі не знаєте який верхній одяг найкраще носити у холодну пору? Цього сезону неабиякий попит мають парки. Ці куртки дуже зручні і теплі. До того ж придбання такого одягу не вдарить по кишені.

У студії «Сніданок з 1+1» професійний шопер, стиліст Рост Дікой розповів, як носити парку і з чим доречно поєднувати такий верхній одяг.

Довге пальто з капюшоном без застібки – прототип парки. Ще у ХVII ст. ескімоси такі куртки виготовляли зі шкіри оленів і одягали на полювання. За тогочасним ескімоським діалектом «шкіра» вимовлялася як «парка», звідси і походить назва одягу.

У більш осучасненому вигляді такий одяг з’явився як обладунок американської армії під час Другої світової війни. Куртка уже мала застібку. Задня частина куртки була довша за передню, через що її називали «fish tail» (риб’ячий хвіст).

Уже в 60-х роках «fish tail» мали найбільшу популярність серед молоді. Куртки почали шити із тканини, а капюшон оздоблювати вовчим хутром. Усі модники одягали парку, оскільки вона добре захищала одяг від бруду та дощу під час поїздок на моторолерах.

Зауважимо, що раніше парки були лише кольору хакі. Зараз же існують різноманітні види таких курток на будь-який смак: різної форми, кольору, із натурального, штучного хутра тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати шубу зі штучного хутра

ЯК ВИБИРАТИ ПАРКИ

1. Якщо дуже холодно, купуйте парки із натуральною хутряної підкладкою.

2. Весною допоможе зігрітися і мати стильний вигляд парка із синтепоновою підкладкою.

3. Любителі яскравих образів можуть вибрати парку із декоративними нашивками.

4. Весною і влітку допоможе мати стильний вигляд гібрид парки і бомбера.

Бомбер – верхній одяг, який колись виготовляли для пілотів. Така довга куртка має короткий комір і резинку на рукавах.

5. Хутряні жилетки уже не в моді. Однак їх доречно одягати навиворіт (хутром всередину) і носити під паркою.

Стиліст наголошує, що парки найкраще носити із повсякденним одягом: з джинсами, кофтами, кросівками, туфлями на підборах тощо. Недоречно під такі куртки одягати вечірні сукні, пишні спідниці і класичні костюми.

Нагадаємо, нещодавно ми писали, як носити літній одяг взимку.

Новости по теме