Як мати 5 речей і завжди бути стильною: Поради стиліста

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Профессиональный стилист Маргарита Мурадова рассказала, как подобрать капсульній гардероб чтобы всегда выглядеть стильно и лаконично.

Поделиться:

Кожна жінка хоча б раз у своєму житті мала проблему, коли нічого одягнути. Речі ледь не випадають із шафи, а а обрати ні з чого. Проблема полягає у повній неоргінізованості того, що ми маємо і того, що нам потрібно. Стиліст програми "Сніданок з 1+1" Маргарита Мурадова радить обрати для себе базові речі, які вдало поєднуються між собою.

ТОП-5  моделей верхнього одягу 2016  Капсульний гардероб - це набір із спеціально підібраних 5-10 предметів одягу, які між собою складаються у 10-15 комплектів. Суть у тому, що будь-яка річ із капсули органічно пасує до іншої.Експерти радять мати 2-3 капсули на всі сезони. Цих речей вам гарантовано вистачить, а у шафі нарешті запанує порядок. 

Як приступити до чистки шафи

Дістаньте із шафи абсолютно всі речі і розділіть їх на 3 купки: 

-подобається: ношу і носитиму; Сміливо відправляйте такий одяг до шафи і використовуйте його для створення власної капсули.

-зараз не ношу: не по сезону, одяг для ремонту, приємні спогади, які неможна викинути; Спакуйте у коробки і відправте на антресоль до кращих часів.

-імовірніше за все не носитиму: заплатила великі гроші і шкода викинути, виросла, не подобається. Не обмежуйте політ фантазії ─ продайте, подаруйте друзям, віддайте до комісійного магазину. 

Лад у шафі ─ перший крок до порядку у думках та житті.

Організовуючи персональний капсульний гардероб, зверніть увагу на таке:

1. Речі необхідно підбирати відповідно до стилю вашого життя. Універсальної капсульної формули не існує. 

2. Підбирайте капсулу по сезону. Погодьтеся, що взимку і влітку одяг повинен бути різним.

3. Виключте з капсули: білизну, аксесуари, спортивний одяг(звісно, якщо ви не працюєте у галузі спорту) та вечірні сукні.

4. Одяг з однієї капсули повинен перебувати в рамках 2-3 кольорів.

5. Загалом на весь рік вам повинно висатичити 37-40 речей. 

Капсульний гардероб має індивідуальну модель і підбирається відповідно до особливостей фігури, переваг у виборі кольору, сезону та стилю життя. 

Пропонуємо приклад капсульного гардеробу на осінній період:

1. Спідниця-олівець, брюки, трикотажна сукня;

2. Сорочка, светр, жакет.

3. Пальто oversize

Взуття та аксесуари підбираються індивідуально.

Таким чином будь-яка річ із "низу" ідеально поєднується з "верхом".

Пам'ятайте, щоб виглядати стильно зовсім не обов'язково мати величезні шафи речей. Іноді це навіть працює проти нас. Мінімалізм та лаконічність - запорука зіркового вигляду та гарного настрою.

Читайте також поради Андре Тана: Як підібрати модний одяг для жінок із пишними формами.

Новости по теме