Як правильно доглядати за взуттям взимку

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Основні правила догляду за різними типами взуття в зимовий період.

Поделиться:

В зимовий період взуття найбільше пошкоджується і псується під впливом зовнішніх факторів. У "Сніданку з 1+1"який виходить у будні з 06:30 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна та на YouTube, майстер взуттєвої справи Тимофій Липський розповів про основні правила догляду за усіма видами теплого взуття.

Читайте також: За якими критеріями вибирати зимове взуття.

Сніг, волога та реагенти можуть негативно відобразитися на стані взуття. Проте, щоб уникнути подібних наслідків та зберегти свої улюблені чобітки на довгі роки, потрібно знати декілька головних правил. 

ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПО ДОГЛЯДУ ЗА ВЗУТТЯМ

  1. Після того, як прийшли з вулиці, обов’язково потрібно витирати взуття від бруду ганчіркою.
  2. Вологе взуття потрібно сушити спеціальною сушаркою.

Ні в якому разі не можна сушити взуття на батареї, адже поверхня взуття може зіпсуватися. Тому потрібно користуватися спеціальними сушарками, - зазначає Тимофій Липський.

  1. Устілок має бути 2-3 пари, які потрібно періодично міняти.
  2. Щоб позбутися неприємного запаху в домашніх умовах потрібно регулярно сушити взуття та користуватися спеціальними протибактеріальними дезодорантами.  

ОСОБЛИВОСТІ ДОГЛЯДУ ЗА РІЗНИМИ ТИПАМИ ВЗУТТЯ

  1. Натуральна шкіра

Мити шкіряне взуття можна звичайною ганчіркою змоченою у мильному розчині. Вироби з такої шкіри відразу після покупки краще змастити спеціальним жиром.

Жир буде відштовхувати воду та різні реагенти, якими посипають дороги взимку, - каже майстер.

  1. Замша та нубук

Замшеве взуття гарно відчиститься, якщо його потримати недовго над гарячим паром. Після цього можна почистити щіткою з латуні або губкою, злегка змоченою у воді.

Дуже забруднену замшу потрібно чистити розчином з додаванням мила та спирту, яким протирають взуття. Зверху замшу можна обробити спеціальним водовідштовхувальним спреєм.

Спрей покриває замшу і захищає від води, - зауважує Тимофій Липський.

За нубуком майже такий самий догляд, як і за замшею. Проте на відміну від замші, його можна обробляти жиром, а щітку для догляду краще обирати гумову.

  1. Штучна шкіра.

Взуття із штучних матеріалів можна протирати ганчіркою та змащувати спеціальним кремом для штучної шкіри.

Проте краще надавати перевагу натуральним матеріалам при виборі зимового взуття, адже вони будуть більш практичними, - підкреслює взуттєвий майстер.

Як обрати правильне дитяче взуття, що не зашкодить здоров'ю – дивіться поради подолога Оксани Луцай у "Сніданку з 1+1", який виходить у будні з 06:30 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна та на YouTube:

Новости по теме