Як захистити дім від злодіїв

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Поради експерта: як уберегти свій дім від грабіжників та правильно підібрати сигналізацію.

Поделиться:

Як захиститися від нападу собак: 6 порад, які збережуть життяУ програмі «Сніданок з 1+1» експерт холдингу охоронних підприємств Дмитро Стрижов розповів, як правильно вибирати сигналізацію, щоб уберегти оселю від пограбування.

Число крадіжок цінних речей з квартир постійно зростає. Сприяє цьому недостатня захищеність будинку від подібних випадків, особливо в період відпусток та канікул.

У зв’язку з цим багато хто задумується над встановленням сигналізації. Проте перед тим, як користуватися подібним нововведенням, потрібно знати, як працює цей механізм та який з них краще обрати.

МЕХАНІЗМ РОБОТИ СИГНАЛІЗАЦІЙ

Якщо у вашому будинку встановлена відповідна сигналізація, то у випадку проникнення злодіїв зазвичай надходить сигнал до централізованого центру охоронної компанії.  По даному сигналу тривоги на вашу адресу виїжджає група затримання та реагування.

Якщо до вашої оселі проникли грабіжники, відбувається затримання зловмисника, якого потім передають  правоохоронним органам, - каже Дмитро Стрижов.

Середній розрахований час прибуття групи затримання на місце складатиме приблизно 7 хвилин. При несприятливих погодних умовах розрахований час може бути збільшений до 12 хв.

ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПРИ ЗАХИСТІ КВАРТИРИ ТА ВИБОРІ СИГНАЛІЗАЦІЇ

  1. Окрім сигналізації, власнику житла потрібно подумати про додаткові заходи, такі як ролети внутрішні або зовнішні. Бажано також, щоб двері були не одні, а двоє.

Інакше від швидкої крадіжки, яка може тривати 1-2 хв, не врятує навіть охоронна сигналізація, - підкреслює експерт.

  1. Краще не обирати сигналізацію, якщо сигнал тривоги буде приходити на ваш телефон. Ви можете не встигнути додзвонитися до відповідних структур для затримання.
  2. Бажано відмовитися від компаній, у якої недостатня кількість груп реагування, щоб вчасно приїхати на сигнал тривоги.

Обираючи охоронну компанію, потрібно приїхати і особисто подивитися офіси та де знаходяться групи реагування, - зауважує Дмитро Стрижов.

  1. Встановлювати спеціальні датчики, які реагують на відкриття дверей чи вікон.

ЦІНА СИГНАЛІЗАЦІЇ                                                              

Встановлення сигналізації у різних компаніях може коштувати від 4 тисяч гривень до 20 тисяч. Щомісячне обслуговування складатиме від 250 до 1 тисячі гривень. Чим більша площа квартири – тим дорожча сигналізація.

У цю суму входить мінімальний комплект установки, який блокує вхідні двері і коридор. В подальшому за приїзд групи реагування вноситься щомісячна абонентська плата, - зазначає експерт.

Нагадаємо, не так давно на сайті 1+1 писали, як захиститися від інтернет-шахраїв.

Новости по теме