Яким повинне бути меню в дитячих садах

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Гастроентеролог розповіла про норми дитячого харчування.

Поделиться:

Графік харчування дітей у дитячому саду затверджують спеціальні організації. Усі страви та меню для дітлахів повинні відповідати нормам дитячого харчування. Однак українські батьки інколи скаржаться на неправильне меню у дитячих садах України. За їх словами, у стравах для маленьких дітей забагато вуглеводів та жирів. Яким повинне бути меню у дитячих садах - розповіла педіатр, гастроентеролог Наталія Чернега.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перехідний вік: 5 порад для батьків, як полегшити дитині складний період

1. У дитячому меню можуть бути консерви. Якщо це не домашні консерви, то вони можуть бути у меню для дітей. 

2. Кофеїн в дитячих садах повинен бути заборонений. Кофеїн міститься і у газованих напоях, і у звичайних цукерках та шоколаді. Маленьким дітям не можна пити каву. Краще замінити її на какао.

 Сучасні діти дуже активні, їх нервова система збуджена. Чим менша дитина за віком, тим менше у її раціоні повинно бути кофеїну. 

3. Маленьким дітям потрібен білок. У раціоні вашої дитини повинна бути велика кількість білку. Крім того, звертайте увагу на те, щоб ваша дитина регулярно споживала овочі та фрукти. 

Ідеально, якщо дитина снідає вдома. Сніданок вважається найголовнішим етапом харчування в раціоні, адже саме вранці організм засвоює найбільше корисних речовин. 

4. Риба у дитячому меню повинна пройти термічну обробку. Головною вимогою до харчування дітей в дитячому садку є хімічно, механічно і термічно щадна їжа. Риба повинна бути без кісточок, приготовленою із додаванням невеликої кількості олії та солі. 

5. Зменшити кількість вживання вуглеводів. Вживання у їжу великої кількості вуглеводів щодня може спричинити ожиріння. Харчування вашої дитини повинне бути збалансованим. 

У дитячих садах повинен бути медичний працівник або дієтолог, який відповідатиме за якість продуктів харчування для дітей. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як уберегти дитину від інтернет-небезпек

Новости по теме