День апостолів Петра й Павла: святкове меню, поради та прикмети

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Дізнайтесь про особливості свята і як покращити сьогодні життя та здоров’я.

Поделиться:

Сьогодні, 12 липня, відзначається одне з найголовніших церковних свят – День Святих Петра і Павла. Віряни до нього готуються заздалегідь: наводять лад в оселях та готують їжу, щоб із самого ранку піти до храму.

ЯК ПРИЙНЯТО СВЯТКУВАТИ?

- Цього дня завершується Петрівський піст. За традицією, сьогодні знову дозволялися молочні страви. Тож не забудьте покласти на святковий стіл вареники з сиром, мандрики чи сирні бабки.

- А от якщо ви хочете налагодити стосунки у сім’ї та захистити її від подальших сварок – приготуйте гарну страву з риби й нагодуйте нею свого чоловіка.

- До речі, смаколиками сьогодні треба пригощати не лише родичів, а й нужденних, котрих ви зустрінете протягом дня.

- Якщо ви збираєтесь відвідати храм, обов’язково поставте біля ікон-іменинників свічки та освятіть воду. Помолитися за здоров’я краще Святому Петрові, Павло ж більше допоможе у питаннях добробуту.

- Іменини Святих Петра і Павла в народи кличуть «маківкою літа». Сьогодні – найкращий день у році, щоби владнати любовні справи. За народним повір’ям: пара, що заручиться на Петра і Павла, буде щасливою у шлюбі.

Також вважалося, що дощ сьогодні віщує добрий врожай. А рибалки на Петра і Павла, зазвичай, були особливо старанним, адже вірили:  який улов сьогодні, такий буде і протягом усього року.

Новости по теме