Ефективні скраби, які можна приготувати в домашніх умовах

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Гарна шкіра – це здорова, доглянута шкіра. Домашні скраби глибоко очищають її та готують до рівномірної, привабливої засмаги.

Поделиться:

Спека зростає, і прекрасна половина людства все більше відкриває сонцю спинки, ніжки й декольте. Але, щоби шкіра виглядала бездоганно, за нею необхідно дбайливо й регулярно доглядати.

Одним із найулюбленіших засобів для очищення шкіри в Україні давно став скраб. Засіб підкорив жіночі серця своєю ефективністю і простотою застосування, а ще тим, що його можна приготувати власноруч, в домашніх умовах.

СКРАБ З КАВОВОЇ МАКУХИ ДЛЯ ТІЛА

Знадобляться:

- Гель для душу (основа засобу)

- Кавова макуха

Посмакувавши улюбленим тонізуючим напоєм, не поспішайте викинути залишки меленої кави у смітник. Візьміть декілька столових ложок отриманої кавової макухи, додайте трохи гелю для тіла й ретельно перемішайте.

Задля більшої ефективності замість гелю можна використовувати квітковий мед, оскільки він чудово живить і тонізує шкіру.

Наносити скраб потрібно на вологу чисту шкіру, інтенсивно розтираючи в області декольте, плечей, ліктів та колін.

СКРАБ ДЛЯ ТІЛА З МОРСЬКОЇ СОЛІ

Знадобляться:

- 2 ст. л. морської солі

- 50 г оливкової олії

- 10 крапель олії кардамону (стимулює кровообіг і допомагає у боротьбі з целюлітом)

Інгредієнти ретельно перемішуємо. Скраб наносимо під час банних процедур, максимально концентруючись на очищенні проблемних ділянок шкіри. Після купання бажано прийняти контрастний душ та зволожити тіло лосьйоном або кремом.

Якщо ви не маєте часу чи можливості провести скрабування всього тіла, пропонуємо гарний рецептик виключно для рук.

СКРАБ ДЛЯ РУК З МОРСЬКОЇ СОЛІ

Знадобляться:

- 200 г морської солі

- 100 мл оливкової олії

- Цедра 1 апельсина

- Сік з половинки лимона

- 10 крапель ефірної олії чайного дерева

- 10 крапель ефірної олії м’яти

Висипаємо морську сіль у велику миску (придатну для змішування інгредієнтів). Додаємо оливкову олію, яка живить та пом’якшує шкіру. Знімаємо шкребком цедру одного апельсина і додаємо сік з половинки лимона. «Приправляємо» скраб ефірною олією чайного дерева ефірною олією м’яти, що заспокоюють запалення, тонізують шкіру та підвищують її захисні властивості. Ретельно перемішуємо й перекладаємо у все скляну баночку. Якщо ви не плануєте робити процедуру негайно – можете на деякий час покласти скраб у холодильник.

Щоб досягти найкращих результатів, скрабувати тіло (чи його частини) потрібно регулярно – двічі на тиждень. Процедура має тривати не менше 5 хвилин.

Скраб не можна використовувати взагалі при  гнійничкових, грибкових чи вірусних захворюваннях шкіри.

І на завершення – ще один приємний та дієвий рецепт «локального призначення»:

СКРАБ ДЛЯ ГУБ З МЕДУ

Знадобляться:

- 1 ст. л. рідкого/топленого меду

- 1 ч. л. цукру

- 0,5 ст. л. олії

Ретельно змішуємо мед із цукром. Додаємо у суміш олію. Перемішуємо.

Далі потрібно акуратно намастити сумішшю губи. Легенько потерти, потримати близько хвилини. Губи пом’якшають та матимуть помітно кращий вигляд.

Новости по теме