«Емоційний зв’язок з російською мовою можливо подолати лише через просвіту», – амбасадор «Плюсуй українську» Андрій Шимановський в ефірі «Сніданку з 1+1»

Сніданок з 1+1
06:30
Будние
Амбасадор Плюсуй українську Андрій Шимановський в ефірі Сніданку з 1+1 (відео)

Народний амбасадор української мови, професійний актор, педагог із техніки мови, TikTok-блогер Андрій Шимановський в ефірі «Сніданку з 1+1».

Поделиться:

Сьогодні, 17 лютого, до студії  «Сніданку з 1+1», що транслюється на телеканалі «1+1 Україна», завітав справжній народний амбасадор української мови, професійний актор, педагог із техніки мови, TikTok-блогер Андрій Шимановський

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо іноді я міг поговорити російською — після того, як вивчив нашу історію, все змінилося", — Андрій Шимановський, TikTok-блогер, популяризатор української мови

У межах прямого ефіру популяризатор української мови, який з легкістю підбирає десятки синонімів до слів та будь-які життєві ситуації описує фразеологізмами, розповів про те, з чого слід почати російськомовним людям, аби перейти на українську мову. 

«Починайте перехід поступово. Спершу спілкуйтеся українською тільки в кав’ярні, потім - в магазині, потім на роботі. Зрештою, ви зможете спілкуватися більш вільно в побуті…Крім того, переглядайте українськомовний контент. Перегляньте список українських YouTube-каналів та джерел, завдяки яким ви зможете оточити себе українською мовою. Дуже рекомендую знайти собі друзів по листуванню. Це стосується людей, які проживають в російськомовному оточенні. Напишіть у соціальних мережах, що шукаєте друзів по листуванню і надсилайте аудіо- або відеоповідомлення цій людині. 5-10 хв на день впродовж місяця дадуть свій результат», – зазначав Андрій Шимановський. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 1+1 media спільно з WAW та МКІП запускають масштабний проєкт «Плюсуй українську»

Крім того, TikTok-блогер разом з ведучими Оленою Квіткою та Костянтином Грубичем провели інтерактивні ігри, які не лише допоможуть глядачам дізнатися рівень володіння мовою, але й збагатити лексичний запас. 

До того ж ведучі анонсували, що вже незабаром у ранковому шоу «Сніданок з 1+1» з’явиться спеціальна рубрика у межах проєкту «Плюсуй українську» – ініціативи, що спрямована на популяризацію української мови та культури, збільшення якісного українськомовного контенту та створення нового образу української мови. Кампанія реалізовується групою 1+1 media спільно з WAW: альтернативне медіа та МКІП. 

Нагадаємо, що «Сніданок з 1+1» виходить щодня з 7:00 до 11:00 на телеканалі 1+1 Україна, а також на YouTube. Зокрема, переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення  Київстар ТБ.


7 лютого група 1+1 media анонсувала запуск проєкту «Плюсуй українську», спрямований на популяризацію української мови та культури, викорінення російського контенту з медіаполя та формування звички спілкуватися як вдома, так і в інших сферах життя українською. Проєкт буде реалізовуватися протягом 2023 року разом з WAW: альтернативне медіа та за підтримки МКІП.

Основні майданчики проєкту – Facebook та Instagram 1+1 media, 1+1, WAW та МКІП, YouTube 1+1, сторінка проєкту в TikTok, сайти ТСН.ua, УНІАН, Главред та 1+1, телеканали 1+1 Марафон, 1+1 Україна, ТЕТ та ПЛЮСПЛЮС.

Новости по теме