Facebook та Instagram почнуть обмежувати контент для підлітків

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

У Facebook та Instagram впроваджують нові заходи для захисту неповнолітніх користувачів від шкідливого та чутливого контенту.

Поделиться:

З метою розуміння того, які публікації можуть завдати шкоди дітям, команда соціальних мереж Facebook та Instagram консультувалася з експертами з розвитку підлітків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, як пройде НМТ та чи буде ДПА у 2024 році

Зміни міститимуть ускладнений пошук, який обходитиме теми самогубства, самоушкодження чи розлади харчової поведінки. При введенні таких запитань у пошуковий рядок, користувачі будуть бачити контакти гарячих ліній та експертних організацій замість відповідного вмісту.

Якщо шкідливий контент з'являється в історіях або стрічці від когось, на кого підліток підписаний, він його не побачить. Також соцмережі будуть приховувати образливі коментарі, а повідомлення неповнолітнім зможуть надсилати лише підписники.

Додатково маленькі користувачі зможуть обмежити коло тих, хто може робити репост їхніх публікацій, позначати їх чи згадувати в дописах. Ці нововведення почнуть працювати протягом найближчих тижнів. Розробники також повідомляють, що у неповнолітніх користувачів з'явиться повідомлення, яке пропонуватиме одним натиском увімкнути рекомендовані налаштування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як допомогти дитині впоратися з тривогами: поради від МОЗ

Дізнавайтеся більше цікавих новин у "Сніданку з 1+1", який виходить у будні на телеканалі "1+1 Україна" з 06:30 до 09:30.

Новости по теме