Головні новини України та світу на ранок 7 грудня — дізнавайтеся у рубриці "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Головні новини на ранок 7 грудня: в Україну повернули 8 дітей

Головні новини на ранок 7 грудня у новій рубриці "Сніданку з 1+1".

Поделиться:

У "Сніданку з 1+1"який виходить у будні з 06:30 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна та на YouTube, у рамках нової рубрики "Головне на ранок" розповіли про основні події, якими живе Україна та світ на сьогодні, 7 грудня 2023 року.

Головні новини в Україні та світі на ранок 7 грудня

Нові подробиці ліквідації зрадника України Іллі Ківи. Напередодні його виявили мертвим у Підмосков'ї.

► Президент США Джо Байден назвав політичним шантажем провал голосування за допомогу Україні у Конгресі США. Для позитивного рішення забракло 10 голосів. 

Країни ЄС поставили Україні менше половини з обіцяного 1 млрд снарядів. Близько 300 тис снарядів країни ЄС передали із власних запасів, ще 60 тис - із спільних закупівель. В ЄС визнали відставання від плану, термін якого - до весни 2024 року.

Податкові перевірки бізнесу повертаються в Україну. Президент підписав закон про скасування мораторію для окремих категорій. Фіскальна служба відтепер має право на планові перевірки. Мораторій на перевірки прифронтових підприємств, а також ФОПів 1 та 2 групи продовжує діяти.

До кінця цього тижня в енергосистемі України не очікують дефіцитів. Покрити їх можна буде за допомогою теплової генерації. Також в Україні очікують на збільшення імпорту електроенергії. 

 В Україну повернули 8 дітей з депортації та окупації. 4 хлопчики та 4 дівчинки від 8 та 18 років. Повернули їх за посередництва Катару. Діти невдовзі возз'єднаються зі своїми родинами. 

Актор, що пішов захищати країну: спогади дружини й доньки про Олексія Хільського. Дивіться у "Сніданку з 1+1", який виходить у будні з 06:30 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна та на YouTube:

Новости по теме