Солістка гурту ONUKA розповіла про чисту енергетику Чорнобильської зони

Сніданок з 1+1
06:30
Будние
Солістка гурту ONUKA розповіла про чисту енергетику Чорнобильської зони

Природа зони відчуження досить моторошна, проте деякі артисти знаходять там своє натхнення.

Поделиться:

Лідер гурту ONUKA Ната Жижченко розповіла у програмі Сніданок з 1+1 про своє дитинство, батька-ліквідатора аварії на ЧАЕС та пошуки натхнення у зоні відчуження. 

Коли сталася катастрофа, Наті був лише рік. Її тато працював ліквідатором на ЧАЕС, тому слово Чорнобиль дівчинка запам'ятала ще з дитинства.

Чорнобильська катастрофа мене змінила. Я завжди мала навіть якийсь нездоровий інтерес до цієї теми, намагалася знайти будь-яку інформацію. Я завжди чекала 26-те квітня, щоб подивитися документальні фільми, які транслювали по телеканалах, – каже Ната Жижченко. 

За словами артистки, природа Чорнобиля, його величезні безлюдні простори виглядають досить моторошно. Проте саме це дарує Наті Жижченко натхнення.

ONUKA випустила міні-альбом Vidlik, присвячений Чорнобильській трагедії. Деякі з композицій стали саундтреками до документального фільму телеканалу 1+1 Розщеплені на атоми.

Музикант впевнена, що перший вимушений заповідник – Чорнобильска зона – повинен зберегти колиску людства:

Відбувається такий парадокс – зона відчуження вважається забрудненою, але енергетично вона настільки чиста, що там відчувається гармонія світу. Це той момент, коли природа сказала людству, хто головний. 

Артистка переконана, що немає значення, коли сталася катастрофа. Треба пам'ятати, що інколи одна секунда може змінити світ назавжди:

Як тільки щось забувається, це негайно повторюється. Треба пам'ятати, що людина не настільки владна, як вона думає. Не можна заграватися в Бога. 

Нагадаємо, що до річниці Чорнобильської трагедії телеканал 1+1 підготував документальний фільм Розщеплені на атоми, прем’єра якого відбудеться сьогодні, 26 квітня, о 20:30.

Окрім цього, 1+1 ініціював міжнародну соціальну акцію «День, коли ми втратили все», до якої входить сайт chornobyl30years.1plus1.ua з погодинною хронологією подій та відеоролик, присвячений жертвам Чорнобилю.

Новости по теме