Масляна 2016: Марина Порошенко на кухні Руслана Сенічкіна розкрила секрет домашніх млинців
Напередодні Масляної дружина президента Петра Порошенка Марина поділилася з українцями своїм рецептом млинців.
На Масляну напередодні Великоднього посту на кухню до Руслана Сенічкіна у студію "Сніданку з 1+1" завітала надзвичайна гостя - Перша леді України, Марина Порошенко зі своїми маленькими феями-помічницями Софійкою та Олею з центру соціально-психологічної реабілітації для дітей та молоді з функціональними обмеженнями Дарницького району м. Києва.
Марина Порошенко у такій кулінарній команді спекла смачні, тонкі млинчикі за своїм секретним домашнім рецептом. Саме такі млинці полюбляє вся президентська родина. Крім того, пані Марина, здивувала всіх своїм фірмовим ексклюзивним фартухом з написом французькою мовою "Королева кухні".
Під час прямого ефіру Руслан Сенічкін організував Марині Порошенко майстер-клас з віртуозного підкидання млинців та розповів секрет, як підкинути млинець так, щоб він обов'язково повернувся на пательню і не впав додолу.
Попереду Масляна та Великдень, тому гостя студії Марина Порошенко говорила, як важливо святкувати ці дні у колі рідних та близьких: "Родинні традиції – дуже важливі. Я раджу всім родинам мати свої традиції, адже від них починаються традиції і національні".
Рецепт млинців від Марини Порошенко:
- борошно просіяне;
- 1 літр кефіру;
- 2 яйця;
- 50-100 гр. олія рафінована;
- 2 ст. ложки цукру;
- 100 гр. розтопленого масла;
- 0,5 ч. ложки соди;
- 1 ст. ложка оцету;
- 1 п. ванільного цукру;
- сіль.
Начинки до млинців Марина Порошенко обрала класичні, - на цей раз солодкі, зокрема, сиркову масу, а також яблучний, полуничний джем та абрикосове варення власного приготування з власного врожаю.
"Коли приготовлене своїми руками, це зовсім інший смак", - підкреслила Марина Порошенко.
Перша леді також розповіла, що замовляє на сніданок Петро Олексійович. До меню обов'язково входить овочевий салат та яєшня, а його улюблена справа - домашні котлети і гречана каша.