Як обирати сумку відповідно до етикету

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Експерт розповіла, як правильно підбирати сумку залежно від заходу, на який ви збираєтесь йти.

Поделиться:

Як доглядати за біжутерією, що він неї не залишалося слідів на шкіріУ програмі «Сніданок з 1+1» консультантка з етикету Юлія Юдіна розповіла, як правильно підібрати сумку відповідно до правил етикету та порадила, де її варто залишати у кав’ярнях чи ресторанах.

Читайте також: 4 секрети, які зроблять ваш діловий образ бездоганним.

Сумки – обов’язковий предмет жіночого гардероба. Існує безліч їх варіацій різних розмірів та форм, на будь-який смак та гаманець.  Серед перших найпопулярніших сумок останніх років є крос-боді – невеличка сумка із довгим ремінцем , яку вдягають на плече. Вона дуже комфортна та зручна, бо не сковує рухів та звільняє руки. Її різноманітні моделі дозволяють брати таку сумку як на щоденні прогулянки, так і на вечірку.

Не втрачає своєї популярності і сумка торбина. Вона є універсальною та місткою, доречна для офісу та походу в кіно. Для любителів маленьких форм існують сумочки у вигляді мініатюрної скриньки чи гаманця для дріб’язку.

Щоб не помилитися з вибором сумки і дотримуватися правил етикету, важливо знати як її правильно обирати залежно від типу заходу, який ви плануєте відвідати.

Правильний підбір аксесуарів під ту, подію, на яку ви йдете,  є однією з найголовніших складових етикету, - переконує Юлія Юдіна.

СУМКА ДЛЯ ОФІСУ

Сумки для роботи мають бути достатньо стриманими та мати чіткі геометричні форми. З такими сумками можна також піти на вечірню бізнес-зустріч.

СУМКА ДЛЯ ВЕЧІРНЬОГО ПРИЙОМУ

На вечір чи для урочистої події варто обирати сумки у вигляді клатчу або на тонкому ланцюжку. Таку сумку на святковому заході потрібно носити у руках.

Якщо ви розумієте, що на святковому прийомі у вас буде багато соціальних контактів, таких як рукостискання чи обіймання, тоді клатч зручніше буде тримати у лівій руці, - зазначає експерт.

Клатч з ланцюжком можна повісити на плече, якщо це не прийом високого офіційного рівня.

Читайте також: Поради ювеліра: Як правильно обирати прикраси.

КЕЖУАЛ АБО ПОВСЯКДЕННИЙ

У стилі кежуал аксесуарна частина образу є доволі скромною, тому сумка відіграє тут дуже важливу роль. Під час вибору цього аксесуару під повсякденний образ, можна дати волю фантазії, та обирати на будь-який смак.

КУДИ ПОСТАВИТИ СУМКУ ПІД ЧАС ЗУСТРІЧІ

Якщо ви перебуваєте на званій вечері, то маленьку сумочку, яка поміщається у вашій долоньці можна покласти на край столу.

Це єдиний випадок, коли сумка розміром з долоньку, може лежати на краю столу.  Також маленький клатч можна покласти собі на коліна і накрити зверху серветкою, - запевняє консультант з етикету.

Якщо ж сумка більшого розміру, то її правильніше буде поставити за своєю спиною. Допустимо також повісити сумку на спинку стільця чи крісла, але не на прийомах високого рівня.

Існує правило, якщо сумка дуже великого розміру і якщо в неї є залізні «ніжки» на нижній частині, її можна поставити на підлогу поряд із собою. Потрібно лише врахувати, щоб вона не заважала вам при виході та персоналу закладу.

В ресторанах вище середнього рівня вам також можуть запропонувати спеціальну підставку для сумки.

ЧОГО НЕ МОЖНА РОБИТИ

Важливо пам’ятати, що ніколи жінки не мають передавати чоловіку свою сумку.

За правилами етикету, чоловіки не можуть носити жіночих сумочок, - каже експерт.

Друге, про що варто не забувати, - ніколи не можна утрамбовувати сумку до такої міри, щоб вона міняла свою форму або щоб не закривався замок.

Якщо ж вам потрібно знайти щось глибоко в сумці, то переміщуючи предмети в ній, ніколи не можна викладати їх на стіл, лише на коліна.

Ми не маємо права показувати усе, що є в сумці на публіку, - підкреслює Юлія Юдіна.

Нагадаємо, не так давно на сайті 1+1 порадили модні сумки сезону, які варто обирати.

Новости по теме