Зміни свою школу: Сніданок з 1+1 допомагає освіті змінити власні стіни

Сніданок з 1+1
06:30
Будние
Зміни свою школу: Найкращі дизайнери прийдуть на допомогу українським школам
Автор проекту «Зміни свою школу» та одна з архітекторів.

Професіонали реалізують ідеї учителів і учнів щодо зміни зовнішнього вигляду навчальних закладів.

Поделиться:

Поради батькам: Як організувати правильний розпорядок дня школяраІз 10 жовтня у програмі «Сніданок з 1+1» стартує другий сезон проекту «Зміни свою школу». Близько 10 навчальних закладів із різних куточків України зазнають суттєвих перетворень вже до Нового року.

Мета проекту довести, що похмурі кам’яні коридори, сумні стінгазети та дірки у стінах школи можна змінити самостійно, малим коштом, із підручних матеріалів. 

Автор проекту «Зміни свою школу» Юлія Чаюн розповіла, де вона черпає натхнення:

«Ми будемо щедро ділитися функціональними, яскравими і позитивними ідеями та показувати найлегший шлях їх реалізації. Ми хочемо, щоб школи не чекали нас, а самостійно їх втілювали.

Важливо, щоб батьки почали думати про школу, як про кімнату своєї дитини. Можна взяти на себе трохи більше відповідальності і власноруч змінити навчальні заклади своїх дітей.

Ідеї для "шкільних ремонтів" я знаходжу в інтернеті. Часто продивляюся Pinterest. Іноді буває, що йду з сином по місту, бачу щось незвичайне і думаю, у що це можна перетворити.

Далі шукаю архітекторів та дизайнерів, які б допомогли максимально дешево та швидко цю ідею реалізувати. Буває й так, що школи пропонують власні цікаві ідеї.

Ми розповідаємо в наших ефірах і про них. Після виходу першого сюжету з інформаційними наліпками на сходах нашу ідею підхопили школи з Миколаївської, Київської та Тернопільської областей. Вони навіть надіслали фото, як це вийшло у них. Так було і з іншими ідеями – грифельною дошкою у коридорі, сучасним буккросінгом та деревами полицями.

У цьому випадку дуже приємно, коли тебе копіюють. Людям часто здається, що красиво, гарно і функціонально – це завжди дорого, але ми показуємо, що це не у всіх випадках так».

До речі, діти з радістю беруть участь у процесі роботи над покращенням рідної школи – це видно з їхніх емоцій. Деякі батьки теж приходять до школи, щоб допомогти – з собою приносять необхідні матеріали, фарби та інструменти, – каже Юлія Чаюн.

Минулого сезону у проекті було змінено близько 10 шкіл з Івано-Франківської, Чернігівської, Луганської, Київської, Тернопільскої та Миколаївської областей.

Цього разу проекту «Зміни свою школу» їде в Дніпровську, Вінницьку, Кіровоградську та Київські області. Загалом проект вже проїхав десятки тисяч кілометрів.

Над реалізацією та адаптацією ідей проекту «Зміни свою школу» працюють кращі архітектори та дизайнери нашої країни – Катерина Оначук, Григорій Панасенко, Юрій Ковтун, Анна Турчина, Леонід Александрійський. Також приєднуються багато інших молодих та талановитих дизайнерів.

Щоб взяти участь в проекті «Зміни свою школу», необхідно написати newschool@1plus1.tv. У листі треба вказати номер школи, її адресу, контактну інформацію, а також розповісти про свою ідею.

Наприкінці року на сайті 1plus1.ua пройде голосування за найкращий проект. Переможець отримає приз від архітекторів та дизайнерів – це буде спільно розроблена ідея, яка прикрасить стіни школи.

Дивіться нові сюжети «Зміни свою школу» щопонеділка з 10 жовтня у програмі «Сніданок з 1+1».

Попередні відео можна переглянути за посиланням.

Новости по теме