Наталія Сумська в "Сніданку з 1+1" підтримала протестувальників на Майдані

Сніданок з 1+1
06:30
Будние
Наталія Сумська в "Сніданку з 1+1" підтримала протестувальників на Майдані

Акторка Наталія Сумська в студії "Сніданку з 1+1" поділилася своїми думками про ситуацію в Україні.

Поделиться:

Акторка Наталія Сумська в студії "Сніданку з 1+1" поділилася своїми думками про ситуацію в Україні.

Сумська згадала, як здобувалася незалежність України в 1991 році, порівнявши з трагічною боротьбою за незалежність і гідність українців сьогодні.

"В 91-му році, коли голодуючі студенти були першими провісниками нашої незалежності, ми ходили поміж них, і ніби щось відчували. Так, відбулася, настала. Наша Ненька відродилася, здобула своє ім'я.

У 2004 році жодної сльозинки, жодної волосини не впало з жодного чоловіка на Майдані. І треба було дожити до такого страшного ранку, 20 числа, аби зрозуміти, як важко дається незалежність. Це те, про що нас попереджали. Ще не поховані герої, які лягли цілою сотнею на Майдані Незалежності. Можливо, згодом, колись, люди назвуть чи їх іменами, чи в якийсь інший спосіб, назвуть героями", - каже відома акторка.

Наталія Сумська активно стежить за всіма подіями на Майдані, не відриваючись він новин. І хоча вона засуджує кровавий розгін мітингувальників, в її голосі чується жаль до тих, кому влада видала зброю і змусила стріляти з неї в беззахисних громадян. Акторка щиро вірить, що колись вони усвідомлять свою помилку.

"Нажаль, ці нещасні діти, кажуть, що вони з сиротинця, яких позбирали докупки і змусили протистояти найсвітлішим людям, людям з найвищим сумлінням, з совістю, які сотнею лягли на Майдані Незалежності, їм ще рости й рости до цієї величі".

Повне інтерв'ю з Наталією Сумською дивіться в сюжеті "Сніданку з 1+1".

Новости по теме