Неля Шовкопляс та Руслан Сенічкін відверто розповіли про цькування у школі

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Ведучі Сніданку з 1+1 приєдналися до акції «Стоп шкільний терор».

Поделиться:

Учора, 25 квітня, у Мистецькому Арсеналі відбулася презентація дослідницько-просвітницького проекту з профілактики та протидії булінгу «СТОП ШКІЛЬНИЙ ТЕРОР!».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яніна Андреєва та Іра Кудашова розповіли, як подолати булінг у школі

Ініціаторами проекту виступив Український інститут дослідження екстремізму за підтримки Уповноваженого Президента України з прав дитини, Ювенальної Поліції України та UNICEF.

Організатори проекту представили аналітичне дослідження з проблематики булінгу та масштабний медіа-проект із залученням відомих українців, серед яких – ведучі Сніданок з 1+1 Руслан Сенічкін та Неля Шовкопляс. А також презентували два цикли фоторобіт: демотиватори з сюжетами булінгу та історії зірок про боротьбу зі шкільним терором.

Мета цієї масштабної кампанії протидії булінгу – пояснити дітям, що така поведінка – не правильна і засуджується суспільством, а також навчити дорослих будувати довірливі стосунки з дітьми.

Відверто про знущання в школі розповів Руслан Сенічкін: «Тема булінгу мене зачепила в житті, в початкових класах школи. Але це був лайт буллінг, коли один одного обзиваєш, прізвиська вигадуєш у відповідь. А от справжній потужний буллінг почався десь у 7 класі, коли ми сім'єю переїхали в іншу квартиру. І, звісно, я в школі був новенький. У нас були діти-крутяки, які вплинули і на дівчаток, і на хлопчиків. І з одним з таких крутяків пов'язаний один випадок.

Тому, якщо хтось із вас опинився в подібній ситуації, пам'ятайте і навіть відчувайте, що внутрішньо ви стрижень, твердий і міцний. Цей стрижень у кожної людини, головне це відчувати. І внутрішньо відчути, що ти можеш дати відпір».

А ведучу «Сніданку з 1+1» Нелю Шовкопляс однокласники просто ігнорували:

«У своєму житті я змінила дві школи. Дев’ять класів навчалася в одній маленькій школі, а потім перейшла у велику гімназію. Там мене ніхто не цькував, не ображав, але коли я прийшла в новий колектив, мене повністю ігнорували. Перший час просто зі мною не спілкувалися. Мене привела класний керівник, представила: “У нас нова учениця Неля. Тепер вона буде вчитися з нами”. Всі подивилися і продовжили далі займатися своїми справами. Я не можу сказати, що я була розгублена або засмучена цим. Я на той час вже розуміла, що таке великий колектив і що людям потрібно адаптуватися. Тому, переступаючи через свої сумніви, я все одно підходила до однокласників і питала, де які кабінети знаходиться або як звати того чи іншого вчителя».

До боротьби з булінгом в українських школах також долучився всесвітньо відомий мотиваційний спікер Нік Вуйчич, який наприкінці березня провів у Києві навчально-мотиваційний захід для школярів та їхніх вихователів. Тоді Нік дав ексклюзивне інтерв'ю ведучим «Сніданку з 1+1» Руслану Сенічкіну та Людмилі Барбір.

Новости по теме