Обираємо натуральний кефір: поради Костянтина Грубича у "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Костянтин Грубич у "Сніданку з 1+1" назвав ознаки натурального кефіру.

Поделиться:

Кефір — це смачний і корисний кисломолочний напій, який має багато переваг для здоров'я. Однак, щоб він приніс максимальну користь, важливо правильно його вибрати. У "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 6:30 до 9:30 на "1+1 Україна", Костянтин Грубич назвав ознаки якісного напою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати якісний сік: практичні поради Костянтина Грубича у "Сніданку з 1+1"

Чому кефір корисний

Сучасні медики рекомендують цей напій для покращення роботи кишково-шлункового тракту, печінки, підшлункової залози та при ожирінні. Він є хорошим джерелом білка, кальцію та інших поживних речовин, а також містить пробіотики, що сприяють здоровому травленню. Так, натуральний кефір містить понад 60 штамів бактерій та дріжджів.

Кому не можна пити кефір

Попри всі корисні властивості, це напій можна споживати не всі. Протипоказаннями до пиття кефіру є гастрит, запалення дванадцятипалої кишки та панкреатит.

Кефір

Фото: Freepik

Як обирати натуральний кефір

  1. Якщо після пиття у вас залишилися сліди від кефіру на губах та над ними (так звані "вуса"), то це свідчить про натуральний склад. 
  2. Склад кефіру має бути лаконічним. Крохмаль, стабілізатори, смакові добавки не є ознакою якості.
  3. Недобросовісні виробники можуть розбавляти кефір крохмалем. Щоб перевірити це, у склянці змішайте напій з чайною ложкою йоду. Якщо вміст став фіолетовим або синім — цей кефір неякісний.
  4. Термін придатності натурального кефіру має бути до 3 тижнів.
  5. Обирайте кефір з нормальною жирністю від 2,5%. На думку дієтологів, знежирений напій не має ніякої користі для споживачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберігати коренеплоди взимку: відповідає кулінарна блогерка у "Сніданку з 1+1"

Дізнавайтеся більше важливих та корисних новин у "Сніданку з 1+1" у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Новости по теме