Як зберігати коренеплоди взимку: відповідає кулінарна блогерка у "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Прості правила зберігання моркви, картоплі, буряку та батату від експертки у "Сніданку з 1+1".

Поділитися:

Поки надворі хуртовини та морози, свіжі овочі та фрукти на ринку менш доступні, аніж улітку. Ось чому важливо пильнувати зберігання продуктів удома, аби не переплачувати за менш якісний товар. У "Сніданку з 1+1", що виходить у будні із 6:30 до 9:30 на "1+1 Україна", кулінарна блогерка Дар'я Дорошкевич розповіла, як правильно зберігати коренеплоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ваш мозок буде працювати на повну: ТОП-10 найкращих продуктів для концентрації уваги

Як правильно зберігати овочі

Не можна зберігати овочі та фрукти поряд з яблуками та грушами. Вони виділяють газ етилен, який сприяє гниттю.

► Морква

Моркву варто зберігати немитою, при температурі близькій до 0. Експертка радить використати для цього ящики з піском.

Морква

► Буряк

Цей овоч має схожі до моркви вимоги, однак він більше боїться морозу. Тож пильнуйте, щоб ваші буряки були у прохолоді.

Буряк

► Картопля

Немиту картоплю зберігаємо у темряві, або запобігти позеленінню. Якщо купуєте овоч у сітці, то обов'язково перекладіть його в цупкий мішок. Миту картоплю можна тримати у холодильнику.

Картопля

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 healthy-трендів на 2024 рік

► Батат

Батат є менш примхливим, аніж інші коренеплоди: його можна зберігати при температурі 10-14 градусів, не під прямим світлом.  

Батат

Фото: Unsplash

Дізнавайтеся більше важливих та корисних новин у "Сніданку з 1+1" у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Новини по темі