Рецепт від Руслана Сенічкіна: полунична сальса з томатами
Секрети приготуваня гострої мексиканської страви в домашніх умовах.
Полуничний сезон – час для смачних десертів. Ведучий 1+1 Руслан Сенічкін переконаний, що з солодкої ягоди можна також приготувати апетитну мексиканську страву.
У програмі Сніданок з 1+1 експерт поділився рецептом полуничної сальси з томатами та кінзою.
Інгредієнти
Полуниця – 10 шт.
Цибуля – 1 шт.
Томати – 2 шт.
Перець чилі – 3 шт.
Лимонний сік – 2 ст.л.
Кінза – 30 г.
Спеції за смаком.
Приготування
1. Промити полуницю.
Не мийте полуниця під струменем проточної води – це може пошкодити шкірку ягоди. Краще помістити полуницю в миску з холодною водою. Щоб ягода не втратила смак, не відривайте зелений кінчик, – радить Руслан Сенічкін.
2. Відірвати хвостики, порізати полуницю.
3. Зняти з томатів шкірку. Порізати. Додати до полуниці.
Для приготування страви потрібна лише м'якоть помідорів, тому сік, що залишається на дошці, карще не виливати в миску з інгредієнтами, – каже Руслан Сенічкін.
4. Порізати половину цибулі.
5. Почистити перець чилі від кісточок. Порізати. Додати до інших інгредієнтів.
6. Дрібно нарізати листя кінзи. Всипати в миску.
7. Додати лимонний сік.
8. Обережно перемішати суміш (сальсу), щоб вона не перетворилася на пюре.
9. Акуратно викласти сальсу на грінки.