Стан української енергосистеми: як уникнути відключень (відповідь експерта)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Чи потрібно економити електроенергію?

Поделиться:

Міністерство енергетики вчергове закликало українців заощаджувати електроенергію. Чи означає це, що в лютому будуть блекаути або планові відключення? Про це у "Сніданку з 1+1" запитали голову правління “Укренерго” Володимира Кудрицького.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тариф на світло: чого чекати з 1 лютого

Дві третини опалювального сезону в Україні пройшли без відключень, майже в усіх домівках було світло. Однак економити електроенергію все ж варто, адже енергосистема сильно постраждала минулого року і частина електростанцій досі не відновила роботу. 

”Економія електроенергії — це те, до чого ми закликаємо українців, щоб допомогти енергосистемі проходити досить непростий опалювальний сезон”, — прокоментував Володимир Кудрицький.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мораторій знято: кому відключатимуть світло за борги та як цього уникнути

За словами експерта, ані планових відключені, ані блекаутів на лютий не прогнозують. Утім, через можливі морози та обстріли, енергосистема може опинитися у критичному стані.

З метою економії електроенергії, Володимир Кудрицький закликав споживачів раціонально користуватися електроприладами в пікові години навантаження: з 8:00 до 11:00, а також з 16:00 до 20:00. 

Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Новости по теме