Всесвітньо відома українська художниця долучилася до благодійного марафону Здійсни мрію

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Оксана Мась спробує реалізувати мрії дітей.

Поделиться:

Сьогодні, 22 грудня, у гостях студії Сніданку з 1+1 з Єгором Гордєєвим та Людмилою Барбір була всесвітньо відома українська художниця Оксана Мась та її трирічні доньки-близнючки Христина-Стефанія та Єва-Софія. Малючки вже відчули потяг до творчості, тож у студії прямого ефіру безупинно малювали. В Києві після довгої перерви відкрито грандіозну персональну виставку Оксани Духовні міста (відвідати її можна в Art Ukraine Gallery до 21 січня). Під час відкриття виставки Оксана оголосила про своє рішення приєднатися до благодійного марафону Сніданку з 1+1 Здійсни мрію.

«Духовні міста» вже існують. Може, ще непомітно, але світ змінюється саме в цьому напрямку, а за ним змінюються і люди. Завдання художників - долучитися до таких змін і фіксувати їх. Той, кому дано більше, має стати рушійною силою, допомагати у різні способи. Тому символічно, що на моїй київській презентації проекту реалізовано важливу благодійну ініціативу. Ми виставляємо на «тихий аукціон» дорогу для мене роботу «Блакитна зірка. Схід». Всі кошти від її продажу ми передамо фонду «Ти Не Один» на розвиток благодійного проекту «Здійсни мрію», що реалізує мрії тяжко хворих діток», - розповіла Оксана Мась.

Стартова ціна благодійного лоту «Блакитна Зірка» - 300 000 гривень. Це значно менше реальної ціни, адже експерти @Sothbey’s в Італії вже оцінили цю роботу вдвічі дорожче, та організатори переконані, що багатьом буде цікаво позмагатися за «Зірку», щоб отримати в свою колекцію частину вічного мистецтва і подарувати світу більше добра. Ставки можна пропонувати в Art Ukraine Gallery до 20 січня 2018 року включно.

Нагадаємо, що постать Оксани Мась в українському та світовому мистецтві важко переоцінити. Оксана завдяки силі свого таланту підкорила культові світові арт-форуми та Венеційську бієналє, стала цього року першим українським митцем, запрошеним презентувати персональну виставку у Музеї сучасного мистецтва MA*GA (Італія), - досі це не вдалося жодному українському художнику. З 1 лютого Оксанині нові роботи із серій «Культурний код» і «Духовні міста» покажуть в аукціонному домі Sothbey’s у Мілані - саме з них арт-експерти організують персональну виставку української художниці, що є дуже престижним  і підтверджує цінність художнього відкриття.

«Здійсни мрію» – це проект 1+1, ТСН, фонду «Ти не Один», який дарує радість та реалізовує мрії тяжко хворих дітей, для яких кожен прожитий день - це чудо. http://wish.1plus1.ua/

Нагадаємо, українські зірки надали для благодійного марафону «Сніданку з 1+1», який відбувся у прямому ефірі на День Святого Миколая 19 грудня 21 унікальний лот, за які можна було позмагатися на сторінці ранкового шоу у Facebook. Усі лоти були успішними. Їх надали Дмитро Комаров, Ахтем Сеітаблаєв, Савва Лібкін, Олександр Ткаченко, Олександра Лобода, гурт «Антитіла», Олександр Авраменко, Руслан Сенічкін, Валентина Хамайко, актори Студії «Квартал 95», Катерина Кухар, Сергій Махно, Катя Сільченко, Андре Тан.

Оксана Мась - українська художниця. Родом з Одеси. Живе та працює на дві країни, в Іспанії та в Україні. Художниця найбільш відома своєю арт-інсталяцією «Вівтар націй», створеною з понад 3 млн. дерев’яних яєць із зображеннями людських гріхів, страхів та бажань. Проект представляв Україну на Венеційській бієнале у 2012 році і став найбільш обговорюваним серед гостей фестивалю та світової мистецької спільноти. Художниця провела понад 80 персональних виставок по всьому світу. Ії роботи представлено в багатьох музеях сучасного мистецтва, зокрема, у Чехії, Нідерландах, Іспанії, Німеччині, Швейцарії та США.

Новости по теме