Дмитро Комаров особисто встановив кільце на лапку одного з перших офіційно народжених в Україні фламінго

Світ навиворіт. Україна
Дмитро Комаров окільцював одного з перших офіційно народжених в Україні рожевих фламінго

Ведучий взяв участь у кільцюванні рожевих фламінго, що вперше народились в Україні під час війни.

Поделиться:

На 1+1 Україна триває прем’єра нового сезону "Світ навиворіт. Україна". У новому випуску показали репортаж Дмитра Комарова про те, як потепління впливає на життя простих українців. Також Дмитро Коммаров взяв участь у кільцюванні рожевих фламінго, що вперше народились в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Африканські птахи в Україні, залишені села та ставки замість городів – у «Світі навиворіт. Україна» покажуть, що приносить в Україну потепління клімату

Цьогоріч в Україні сталося справжнє диво, яке привернуло увагу науковців. Вперше в Національному природному парку "Тузловські лимани" народились рожеві фламінго. Наприкінці червня 2023 року птахи загніздилися в дуже цікавому місці нацпарку – на межі великих "Тузлівських лиманів" Шагани та Алібей, де їм вдалося вивести 192 пташеня. Це перший випадок, коли рожеві фламінго прожили в Україні з весни до осені й привели малят.

Екологи парку разом з Українським товариством охорони птахів та Українським Центром кільцювання птахів провели захід з кільцювання пташенят. Супроводжувати таку важливу подію в нацпарку приїхав Дмитро Комаров. Він взяв участь у загоні птахів та особисто встановив кільце на лапку першого офіційно народженого в Україні фламінго. Ця процедура цілком безпечна для птахів та допомагає науковцям досліджувати та оберігати їхню популяцію.

"Важко вам описати, що я зараз відчуваю. Я пам'ятаю головне правило: коли тримаєш птаха, тримай його так ніжно, щоб не пошкодити, але й так міцно, щоб не випустити", - прокоментував Дмитро Комаров.  

Дивіться новий випуск “Світ навиворіт. Україна”: 

Новости по теме