Дмитро Комаров показав, як проходили рятувальні операції після підриву росіянами Каховської ГЕС – прем’єра "Світ навиворіт. Україна"

Світ навиворіт. Україна
Дмитро Комаров показав наслідки підриву росіянами Каховської ГЕС

У першому випуску "Світ навиворіт. Україна" Дмитро Комаров долучився до рятувальних операцій в Херсоні.

Поделиться:

Цієї п’ятниці о 20.30 на “1+1 Україна” — довгоочікувана прем’єра дослідницького проєкту «Світ навиворіт. Україна». Вперше за 13 років Дмитро Комаров у своєму фірмовому стилі покаже сьогодення України. Він розповість дивовижні історії простих українців та здивує глядачів цікавими відкриттями про рідну країну. 

У прем’єрному випуску Дмитро Комаров долучився до команди порятунку жителів Херсону та сіл, які затопили росіяни після підриву Каховської ГЕС. 

“Людське життя – найважливіше. Коли ми виженемо цю нечисть, то обов’язково все заробимо. Ми ж така працьовита нація. Я 10 років їздив за кордон, заробляв на майно. Я варив кораблі, навіть найбільший круїзний лайнер, що увійшов у книгу рекордів Гіннесса. А тепер втратили ми все своє майно, але напрацюємо ще все це”, – поділився своєю історією місцевий Віталій, який допомагав евакуювати людей із зон підтоплення.

Світ Навиворіт. Україна

Рівень води піднявся настільки, що затопив школи, будинки, дитячі майданчики, частини багатоповерхівок. Течія була сильна, тому забирати людей доводилося на моторному човні.

“Просто сум, просто страх. Рідний Херсон, як же ти настраждався. Я просто не вірю в те, що зараз бачу. Це просто катастрофа”, — поділився враженнями Дмитро Комаров.

Місцевим доводилося вигадувати, як витягати людей з будинків, адже вхідні двері, ворота були затоплені. Деякі лишалися у своїх квартирах, просили про воду та хліб. Дмитро разом з командою також врятували місцеву собаку Тайгу, яка прибилася до єдиного незатопленого острівця — гімназії. До повені вона жила на ринку, де її годували. Тваринку забрали, відвезли на сушу та передали волонтерам.

Більше про те, як відбувались рятувальні операції в Херсоні, дивіться в першому випуску “Світ навиворіт. Україна”.

Новости по теме