Чи зможуть роботи замінити людей?

Світ навиворіт. Україна

Ведучий Світ навиворіт завітав у робот-готель

Поделиться:

Трагедія вустами очевидців: Як японці пережили Хіросіму і НагасакіУ новому випуску тревел-шоу Світ навиворіт Дмитро Комаров завітав в унікальний готель, де всю роботу виконують роботи. На рецепції телеведучого зустрів робот-динозавр, що спілкувався декількома мовами. Дмитро спробував заговорити із роботом українською, однак динозавр лише кивнув у відповідь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хіросіма і Нагасакі сьогодні: Як змінилися міста після бомбардування

Після розмови із роботом-динозавром Дмитро Комаров вирішив заховати речі у камеру схову. Валізу у номер Дмитру не довелося нести самотужки, у всьому йому допомогли дружелюбні роботи. 

Японці вірять, що роботи-люди зовсім скоро зможуть замінити людей у таких професіях, як касири або секретарі. До прикладу, робот Еріка виглядає настільки реалістично, що справді нагадує живу істоту. 

В готелі працюють десятки роботів, котрі виконують звичну людську роботу по господарству. Вони стрижуть газони, миють вікна та підлогу, пилососять. 

Всі ці роботи коштують приблизно мільйон доларів. Так, це дорого, але таким чином, у готеля з'явилося чимало шанувальників, - зізнається директор. 

Крім того, Дмитро зустрівся з одним із найталановитіших вчених сучасності - професорем Хіросі Ісігуро. Його винахід шокує - вчений створив свого двійника-робота. 

У мене виникла необхідніть бути в двох місцях одночасно, до прикладу читати лекцію в Японії та брати участь в конференції в Європі. Мені потрібен був двійник, - зізнається Хіросі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 правил японського лікаря, який дожив до 100 років

Новости по теме