7 правил японського лікаря, який дожив до 100 років

Світ навиворіт. Україна

Його настанови надихають!

Поділитися:

Лікар із Японії Хінохара Сігеакі протягом життя дуже багато працював. Навіть за декілька місяців до смерті на 105-му році життя японець продовжував займатися лікуванням своїх пацієнтів. Протягом життя Хінохара дотримувався кількох правил, які допомагали йому бути у гармонії з собою та світом. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 простих правил щасливої людини

1. Головне в житті - це вклад, який ви вносите у навколишній світ

Японський лікар закликав усіх турбуватися про інших та завжди допомагати один одному. Бути людяним, залишатися добрим та розсудливим - саме такі цінності допоможуть зробити наш світ кращим.

2. Менше турбуйтеся про суворий режим харчування і сну та більше посміхайтеся

Залишатися дитиною у серці - таку настанову дає лікар усім жителям планети. Хінохара закликав кожного не боятися змін та йти назустріч новому, адже саме тоді людина почувається особливо щасливою. 

3. Не припиняйте працювати. Принаймні, не раніше, ніж в 70 років

Японський довгожитель вважав, що покинути роботу у 60 - те ж саме, що й вкоротити собі віку. Заняття улюбленою справою та спілкування із новими людьми допоможуть почувати себе соціально значущими та потрібними. 

4. Якщо ви хочете жити довго, не набирайте зайву вагу

Фреш на сніданок, трохи молока на обід та риба на вечерю - саме такого раціону дотримувався 105-річний лікар. Хінохара також зазначав, що навіть мінімальні фізичні навантаження допомагають почуватися здоровими і тримати тіло в тонусі. 

5. Ніколи бездумно не вірте тому, що говорить лікар

Хінохара закликав кожного хворого знайти хорошого спеціаліста, якому зможете повністю довіритися. Тільки після цього людина може зважитись на серйозну операцію та подальше лікування. 

6. Частіше ходіть по сходах

Хінохара завжди радив використовувати будь-яку можливість тренувати м’язи. Надавайте перевагу пішим прогулянкам та частіше використовуйте сходи замість ліфта. 

7. Не концентруйтеся на своєму болю

Японський лікар вчив хворих не зважати на свій біль та нещастя. Почуття задоволення робить нас радісними, тому варто шукати щастя навіть у дрібницях. Позитивне мислення та думки про щось хороше допомагають одужати та почуватися сильними. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів запашної випічки для чудового настрою

Новини по темі