«Він може бути душею компанії!»: актор Ахтем Сеітаблаєв розповів, як зустрічав Президента України у себе вдома

Актор розповів, як готувався до приїзду голови держави

Поделиться:

Ахтеме, зовсім нещодавно фільму «Кіборги», режисером якого ти є, виповнився рік. На честь першої річниці стрічки ти влаштував у себе вдома вечірку зі знімальною групою, зі справжніми героями-кіборгами… На цю домашню вечірку завітав навіть Президент України Петро Порошенко. Як святкували?

- Ми їли плов, самсу, шурпу, люля-кебаб – це все готували самі. Посиділи десь приблизно три години. Не танцювали, але співали.

Співали?

- Так, «Гуцулку Ксеню».

Приїзду Президента завжди передує приїзд людей з собаками, охорони, всіх перевіряють, спеціальні люди куштують їжу … Чи не була ваша дружина шокована від того, що ваш будинок окупували люди, які готували до приїзду Президента ваше помешкання?

- Всі ці процедури, які повинна зробити служба охорони, робилися. І це цілком виправдано, тому що це особа, яку потрібно охороняти.

А як ви готувалися до приїзду Президента? Можна уявити: до вас додому їде Президент, починаєте прибирати…

- Ви дуже точно продемонстрували, що я саме робив. У мене у дворі була ожеледь, і я майже півночі чистив двір для того, щоб ніхто не впав. Ми сиділи на вулиці біля вогнища. Хвилювання було, тому що я хотів, щоб ніхто не змерз, щоб усі були нагодовані. Вся ця напруга, коли до тебе приїжджає Президент, пройшла через п’ять хвилин. У нього дуже гарне почуття гумору, він може бути душею компанії, тому через п’ять хвилин ми сиділи всі вже, як друзі.