10 культових танців у кіно, які всі хочуть повторити

Танці з зірками
Танці з зірками: 8 найвідоміших епізодів у кіно
Кадр із фільму «Запаху жінки» / Universal Pictures

Вічно можна дивитися на три речі: вогонь, воду і Джона Траволту, що танцює.

Поделиться:

Перед прем’єрою «Танців із зірками», яка відбудеться 27 серпня, всі ми живемо танцями. Це одне з найбільш захопливих та позитивних занять людини, тому не дивно, що йому в кіно приділяється значна увага. Ми обрали 8 найбільш ефектних епізодів, після перегляду яких вам захочеться покинути все й поринути в танці!

Танго з «Легкої поведінки» / Easy Virtue (2008)

Молода заможна американка потрапляє до англійської сім’ї, де її, м’яко кажучи, не приймають. Танго застає героїню саме в той момент, коли від неї відвернулись усі, навіть наречений. Але ж не може вона танцювати сама! В ролі лицаря в цій сцені виступив герой Коліна Фірта – що мав стати свекром дівчини, але не так склалося.

Фото: кадр із фільму / Ealing Studio

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 фільмів про кохання, яке не зупинила навіть смерть

Танго з «Запаху жінки» / Scent of a Woman  (1992)

Сліпий генерал у відставці (у виконанні неперевершеного Аль Пачіно) виходить на танцпол із молодою дівчиною і буквально навчає її танцювати танго. Коли збентежена красуня каже, що не хоче танцювати, бо боїться помилитися, Аль Пачіно говорить безсмертну фразу: «В танго, на відміну від життя, помилок немає».

Фото: кадр із фільму / Universal Pictures

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 містичних фільмів «до мурашок»

Мамбо з «Брудних танців» / Dirty Dancing (1987)

Бейбі, дівчина з забезпеченої родини, приїздить із батьками до пансіонату, де зустрічає Джонні. Він професійний танцівник, але витрачає своє життя, навчаючи танцювати літніх гостей закладу.

Бейбі також стає його ученицею. Між ними зав’язуються стосунки, ефектним фіналом яких стає мамбо під нестаріючий хіт «Time of My Life».

Фото: кадр із фільму / Vestron Pictures

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроші та кохання: 5 фільмів про любов заможних дівчат і простих юнаків

Твіст із «Кримінального чтива» / Pulp Fiction (1994)

Бандит Вінсенг Вега змушений провести вечір із дружиною свого боса. Він має бути стриманим та чемним і просто подбати про те, щоб вона весело провела час, доки чоловік зайнятий. Але Мія виводить його на танцпол із метою виграти в танцювальному конкурсі цього клубу.

Фото: кадр із фільму / Miramax Films

Диско з «Лихоманки суботнього вечора» / Saturday Night Fever (1977)

Цей фільм зробив зіркою молодого Джона Траволту, підніс на вершину всесвітньої популярності британсько-австралійський гурт «Bee Gees», а також забезпечив стилю «диско» статус тренду на довгі роки.

Подивіться, як танцює Траволта під «You Should Be Dancing», і дізнайтесь, звідки родом усі ці безглузді танцювальні рухи, що ви повторювали на дискотеках у літніх таборах.

Джайв із «Бріоліну» / Grease (1978)

Мюзикл показує нам райську Америку 50-х – дівчата в елегантних сукнях, хлопці у шкіряних куртках, романтика та чистота стосунків. Сенді (Олівія Ньютон-Джон) та Денні (Джон Траволта) грають закоханих, які навчаються в одній школі. Він – затятий хуліган, вона – скромна дівчина з інтелігентної родини. В фільмі їх поєднують не тільки почуття, але й пісні з танцями.

Фото: кадр із фільму / Paramount Pictures

Квікстеп із «Часу свінгу»/ Swing Time (1936)

Важко повірити, що в час, коли радянський кінематограф штампував картини, типу «Веселих хлопців», у США знімали чудові мюзикли з прекрасними танцівниками – Фредом Астером та Джинджер Роджерс.

У Астера були й інші партнерки, але це фірмове подвійне «пурхання», таке як у тандемі з Роджерс, не з'являлось більше ніде.

Фото: кадр із фільму / RKO Radio Pictures

Танець Майкла Джексона з фільму «З 13 в 30» / 13 Going on 30 (2004)

Тринадцятирічна дівчина раптом опиняється 30-річному віці, та в душі, при цьому, залишається підлітком. Опиняючись на «дорослій» дискотеці та чуючи мелодію «Триллера» Майкла Джексона, вона тут же виходить на танцпол.

Фото: кадр із фільму / Columbia Pictures

Свінг із «Книги Джунглів» / The Jungle Book (1967)

Веселий танець Короля Луї навряд чи залишить когось байдужим. Орангутанг із легкістю запалює танцем мешканців Джунглів.

Фото: кадр із фільму / Walt Disney Productions

Танго з «Потанцюймо?» / Shall We Dance (2004)

Головні герої стрічки, яких грають Дженніфер Лопес та Річард Гір, виконують ефектне танго. Їхній танець, сповнений пристрасті, полонив серця багатьох глядачів. Загалом «Потанцюємо?» - гарна романтична комедія про кохання та любов до танців.

Фото: кадр із фільму / Miramax Films

Новости по теме