Рецепти і поради для смачної куті від ведучих “1+1 Україна” і ТСН

Різдво. Ти не один
Різдво 2023: рецепти та поради для смачної куті від ведучих 1+1 Україна і ТСН

Соломія Вітвіцька, Людмила Барбір, Руслан Сенічкін, Костянтин Грубич, Наталя Островська поділилися рецептами смачної куті

Поделиться:

Кутя - головна різдвяна страва українців. У кожному регіоні вона різна, але основний компонент - зерно, яке символізує переродження, віру в безсмертя та перевтілення душі. Ведучі “1+1 Україна” і ТСН поділилися своїми родинними рецептами куті. 

Соломія Вітвіцька

Соломія Вітвіцька, ведуча ТСН на “1+1 Марафон”, радить взяти 1 склянку пшениці, 100 грамів маку, 100 грамів почищених волоських горіхів, 100 грамів родзинок та 3 столові ложки меду. Ведуча також рекомендує попередньо замочити пшеницю на ніч, а потім зварити. Мак теж запарити, тоді у макітрі розтерти і додати до пшениці. Також подрібнити горіхи, додати родзинки та мед. Після того все разом змішати і в кінці додати узвар. За словами ведучої, тоді кутя виходить дуже смачною.

Костянтин Грубич

Ведучий “1+1 Україна” Костянтин Грубич вже багато років готує за схожим рецептом, але замість узвару радить спробувати додати кілька столових ложок коньяку - це додасть аромату вашій куті. А ведуча “1+1 Марафон” Наталя Островська, радить додати  трішки варення для солодкості. 

Людмила Барбір, ведуча “Сніданку з 1+1”, родом з Чернівецької області, і чудово знається на місцевих кулінарних рецептах і до своєї куті крім традиційних інгредієнтів - пшениці, меду і маку, завжди додає багато лісових ягід - суниці, чорниці, ожини та малини. Радить спробувати також додати трішки халви та солі. Тоді кутя набуває особливого смаку

А колега Людмили, Руслан Сенічкін додає в кутю ще мигдаль і шоколад. Ще ведучий радить спробувати замочити зерна пшениці в узварі, а після того, як змішаєте кутю - додати дрібку солі. Руслан розповідає, що у дитинстві його мама готувала кутю з рису і молотих горіхів, і ще додавала трошки меду.

Барбір та Сенічкін

Щороку найважливіші свята українці зустрічають у компанії “1+1 Україна”. Цьогорічний різдвяно-новорічний період не стане виключенням, і глядачі матимуть змогу провести його у компанії улюблених ведучих та українських артистів. 

Зокрема, зустріти різдвяний ранок 24 грудня глядачі телеканалу “1+1 Україна” зможуть традиційно у компанії “Сніданку з 1+1” - з 7:00 до 11:00. Особливий ефір буде присвячений історіям світлих людей, яких особливо видно у темні часи. Подовжений прямий ефір прикрасить спеціальний музичний супровід - колядки та сучасні пісні поєднаються у єдиному ритмі. Улюблені ведучі зберуться за великим столом, готуватимуть 12 страв та розкажуть про справжні українські різдвяні традиції.

ведучі 1+1

Також, вперше з початку повномасштабного вторгнення ведучі ТСН проведуть прямий ефір на телеканалі “1+1 Україна”. Ефір із двох локацій - центра столиці та телеканалу “1+1 Україна” - об’єднає ведучих Наталю Мосейчук, Марічку Падалко, Соломію Вітвіцьку та Святослава Гринчука та знакових гостей, чиї історії вразили українців 2023 року. Дивіться з 19:00.

А о 21:00 на “1+1 Україна” на глядачів чекає особлива святкова прем’єра проєкту "Різдво. Ти не один”. Проєкт об’єднає героїв нового часу, артистів, ведучих, волонтерів, а разом з ними – усіх українців, аби разом зустріти Різдво. Проєкт занурить глядачів в українську історію та різдвяні традиції. Колядки та щедрівки зазвучать по-новому, відомі ж і найулюбленіші хіти наповняться різдвяними мотивами. Виступи зірок будуть поєднані з теплими розмовами, з відомими героями та гостями у камерній атмосфері. 

Новости по теме